• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Moderacja forum

eve - na forum jest mnóstwo bałaganu, bo przez dłuższy czas praktycznie nie było moderatorki, mi i wielu innym listopadówkom już ten bałagan zaczął przeszkadzać stąd ten wątek :-) anbar na pewno "posprząta" tyle, że to wymaga trochę czasu :-)

reklama
eve - jest taka opcja jak "szukaj" i "szukaj w wątku" i zamiast tworzyć mnóstwo tematów o tym samym lepiej nauczyć nowe mamy zasad poruszania się po forum i po tematach ...

anbar - może by tak wzorem lipcówek czy sierpniówek zrobić taki temat jak "zasady naszego pod forum" i tam właśnie powpisywać kilka rad dla nowych użytkowniczek,

Zgadzam się z Tobą. Podstawą jest aby nowe mamy zadały sobie nieco więcej trudu niż tworzenie nowych wątków. Szczególnie, że czasami to już nawet nie jest kwestia przeszukiwania forum a spojrzenia kilka wątków poniżej. Przykład? Temat Poród na dole 1 strony i założony niedawno nowy.
Pomyślę przez weekend nad zasadami i spróbuję napisać taki wątek.

mglaczek- ten wątek jest ale już spadł niżej ...

Zamknęłam ten temat, bo praktycznie wszystkie zadane w nim pytania i dyskusje przewinęły się w przynajmniej czterech innych tematach, jak również tam powinny być zadawane, a nie w oddzielnym temacie. Temat nadal istnieje, mam nadzieję, że można go czytać, natomiast moją intencją bylo, aby nie można go było dalej rozwijać.

Zdecydowanie zgadzam się z Kasią, żeby nie usuwać tematów starych tylko dlatego, że się nam zdezaktualizowały. To będzie naturalny proces naszego forum i jednak fajnie by było jakby te dyskusje zostały (np. dla przyszłych mamuś, które się pojawią na naszym forum z pytaniem: a słyszałyście o tym kalendarzu i czy się wam sprawdziło).

Violett, zrobiłam trochę porządków w Twoim wątku na górze. Mam nadzieję, że teraz wygląda on lepiej.
I usunęłam dwa tematy na drugiej stronie.
Dziękuje kochana bardzo, chcialam Cię wlasniepoprosic o ogarniecie tego tematu :)

Szkoda, to byl fajny watek, mozna bylo od tak ni z gruszki ni z pietruszki zapytac o cokolwiek, nie szukajac daleko. Uwazam ze pytania i odpowiedzi byly ok, ale to tylko moje zdanie

Szkoda, to byl fajny watek, mozna bylo od tak ni z gruszki ni z pietruszki zapytac o cokolwiek, nie szukajac daleko. Uwazam ze pytania i odpowiedzi byly ok, ale to tylko moje zdanie

No ale ten temat nie służył do pytań typu: "ile dajecie cukru do dźemu", co jeszcze bym zrozumiała, chociaż takie pytania od samego początku zadawałyśmy w temacie głównym, ale pojawiały się tam pytania odnośnie porodu, wizyt, zleconych badań, szkół rodzenia, itd. A na to wszystko są już od dawna ustalone tematy.

Przy okazji, zastanawiam się co zrobić z tematem Wyprawka. W założeniu miało być tak, żeby nie szukać po temacie o zakupach dla mamy i maleństwa. W rezultacie zdublował nam się temat.

No fakt temat "wyprawka" zrobic sie taki sam jak zakupowy.
Ja mam taki pomysl zeby skopiowac poprostu to co jest na samym poczatku tego tematu. Ten skasowac, zalozyc nowy (przyklejony) aby byl na samej gorze i bez komentarzy. Wkleić skopiowane info i bedzie gicior a jak komus przyjdzie cos nowego potrzebnego na mysl to poprosu napisze do Ciebie na PW to edytujesz i bedzie pięknie :)

Ja tu jestem tylko gosciem wiec sie nie wtracam

hmmm nie zrozumialam Twojego posta chyba, przeciesz Anbar robi to tylko dlatego aby wszytskim bylo wygodniej, szybciej korzystac z forum a nie dla wlasnego widzimisie. Kazda opinia jest wazna dla niej jako moderatora. Tylko naprawde nie potrzebne sa tematy w ktorych zadawane sa pytania ktore byly juz setki razy zadane we wlasciwym temacie.

Przy okazji, zastanawiam się co zrobić z tematem Wyprawka. W założeniu miało być tak, żeby nie szukać po temacie o zakupach dla mamy i maleństwa. W rezultacie zdublował nam się temat.

Wiem ... idea była taka, żeby tam podawać jedynie sugestie edycji listy zakupowej bez konkretyzowania ... ale wyszło jak zwykle :-)
a może z wątku "zakupy dla mamy i maleństwa" zrobić tylko zakupy dla nas na jakieś wynurzenia ciuchowo-poduszkowe itp. a "wyprawka" już na rzeczy dla maleństwa. połaczenie tych wątków po raz kolejny jest bez sensu bo bardzo zależało nam na łatwym dostępie do listy wyprawkowej...

reklama
a wracajac do tych wyprawek to nie da sie skleic tego w jakas kupe i po segregowac a zakupy dla mamusiek oddzielnie skoro jest tego duzo a pytania i odpowiedzi poprostu sa tylko nie mozna dopisywac watkow tak??
jesi tak to mi sie to bardzo podoba i ide po czytac moze cos znajde;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry