• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

modyfikowane mleko sojowe??

scales

Aktywna w BB
Proszę o opinie wszystkie mamy co myślicie o modyfikowanym mleku sojowym?któraś mama może go daję swojemu maleństwu?podobno uczula...:baffled:

reklama
Ja karmię piersią ale położna kazała mi unikać mleka sojowego właśnie ze względu na to, że może uczulać... Swoją drogą moje dziecko na wszystko co "może uczulać" reaguje kolkami i marudzeniem, a wysypki na pupie dostała po ... marchewce. Sama nie wiem jak to jest z tym uczulaniem :(

Zdecydowanie uczula, tez przeszliśmy juz na Nutramigen, ale koleżanka miała podobny problem i po dłuzszym stosowaniu mały sie "przyzwyczaił", choć początkowo reagował wysypka. nie wiem czy to możliwe, zeby organizm "zaprzyjaźnił" się z alergenem?

Dziewczyny, to nie jest tak, że mleko sojowe "uczula". Uczula tylko osoby, które są na soję uczulone. Jeżeli jest jakiekolwiek podejrzenie alergii to stosujcie Nutramigen albo Bebilon Pepti.

reklama
W ogóle jest coraz więcej dostępnych nowych produktów sojowych, w tym takich dla dzieci (1-3 lat). Poszukajcie w swoich supermarketach. I jeśli dzieciak nie jest na soję uczulony, to się nie uczuli.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry