reklama

Mój kalendarz

reklama

Ania28

Fanka BB :)
Dołączył(a)
25 Październik 2004
Postów
3 187
Miasto
Kraków
Rozwiązania
0
Baaaardzo ladny ;D
ja tez sie nie porywam, bo kiedys probowalam. I dziekuje bardzo. Ale mam dobra kolezanke ;D
 

aniaz

neo-BB-fitka
Dołączył(a)
25 Październik 2004
Postów
2 130
Rozwiązania
0
DZIEKUJE :)

mrowa1 pisze:
JESLI MOZNA WIEDZIEC CO TO ZA PROGRAM ????
Mrowa, photoshop. Z tym, ze ramki do niektorych zdjec wstawialam w innym programie, Paint Shop Pro, bo moj Photoshop ich nie posiada.

A te przyrodnicze foty wzielam ze stronki
http://www.fotocommunity.de/pc/pc/channel/2/extra/new/display/4554378
jest ich tam masa, trzeba poszukac.Szukanie tam jest doznaniem samo w sobie :)

Magdbig pisze:
Aniu a gdzie drukujesz kalendarze?
u siostry, ona ma drukarke epson pracujaca rowniez w kolorze (tani tusz-podrobka, 25 zl, na 2 kalendarze poszla niecala polowa naboju).
 

Magdabial

Fanka BB :)
Dołączył(a)
19 Czerwiec 2005
Postów
4 829
Miasto
Gdańsk
Rozwiązania
0
aniuz, gratuluję cierpliwości z photoshopem...
bo jak spokojnie rozgryzłam paint shop pro, to photoshopa za cholerę nie mogę....
 

aniaz

neo-BB-fitka
Dołączył(a)
25 Październik 2004
Postów
2 130
Rozwiązania
0
Magdabial, to ja odwrotnie. Ale fotoszop kolega mi nieco rozjasnil :)
A za paint SP wzielam sie kiedys i troche bawilam, ale teraz bylaby nauka od nowa...no i nie mam tam funkcji lassa magnetycznego, ktora b. ulatwia wycinanie fragmentow zdjec
 

Magdabial

Fanka BB :)
Dołączył(a)
19 Czerwiec 2005
Postów
4 829
Miasto
Gdańsk
Rozwiązania
0
lasso jest ale nie wiem czy magnetyczne ;D
na pasku zadań po lewej, bodajże druga ikonka czy jakoś tak
ale musisz go odkryć, bo na tej samej ikonce są 3 funkcje
 

aniaz

neo-BB-fitka
Dołączył(a)
25 Październik 2004
Postów
2 130
Rozwiązania
0
Lasso zwykle to ja mialam, ale magnetycznego niet. A ono samo trzyma sie konturu.
Ale powiem Ci, ze te dwa programy to funkcjonalnie prawie to samo. Musza sie nieco roznic, ale ogolnie to niewiele.Kwestia przyzwyczajenia.
 

Magdabial

Fanka BB :)
Dołączył(a)
19 Czerwiec 2005
Postów
4 829
Miasto
Gdańsk
Rozwiązania
0
;D
a powiedz mi jeszcze, wiesz gdzie sprawdzić czy dany mój twór ma odpowiedni format np A4?
bo jak zrobiłam kalendarz w PSP to niestety nie maiał dobrego formatu i właśnie facet w studio foto w photoshopie skorygował, ale nie wiem gdzie to jest!!!!
 
reklama

aniaz

neo-BB-fitka
Dołączył(a)
25 Październik 2004
Postów
2 130
Rozwiązania
0
w photoshopie robisz tak:
obrazek ---> wielkosc obrazka
otwiera sie okno, w nim interesuje Cie ramka "rozmiar dokumentu". Ja wpisalam "szerokosc" - 21 cm (tam mozesz wybrac, w jakich jednostkach okreslasz), "wysokosc"- 30 cm, "rozdzielczosc" - 200 pikseli (to bedzie bdb jakosc).
Na dole tego samego okna masz jeszcze okienko "zachowaj proporcje", jak dziubniejsz tam ptaszka, to po wpisaniu wysokosci klomp sam Ci wpisze szerokosc.
No!
 

Nowe wątki

reklama

Konkursy i testy

Konkurs

Odważnie, lecz bezpiecznie – instakonkurs z Bella Baby Happy

Zgłoszenia przyjmujemy do 04/07/2019

Konkurs

Wygraj innowacyjny grzejnik wraz z montażem! Konkurs

Zgłoszenia przyjmujemy do 29/07/2019

Test

Przetestuj wózek Lila Maxi-Cosi

Zgłoszenia przyjmujemy do 30/07/2019

Nowe pytania

Do góry