Witam. Mam ogromny problem moja prawie 6 letnia córka która od 4 roku życia wymawiała sz cz teraz poszła do zerówki i nagle zaczęła się pieścic?? Nie wiem jak to nazwać jeżeli nie mówi czapka tylko ciapka nie szczotka tylko sciotka nie wiem co robić każe jej mówić normalnie a ona twierdzi że nie potrafi!!! Jestem zrozpaczona.... Do tej pory nie wymawiała tylko R tu jej ciężko ale wszystko inne było ok do póki nie poszła do zerówki. Nie może być to problem stersu bo do przedszkola z tą samą grupa chodziła od 3 roku życia. Nie boi się przedszkola. Powiedzcie co ja mam zrobić ręce mi opadają gdy słyszę tą jej wymowę.... Jestem bezsilna.
reklama
k.karolina
Fanka BB :)
Proponuję wizytę u dobrego logopedy. Doradzi i pozna dlaczego dziecko tak mówi.Witam. Mam ogromny problem moja prawie 6 letnia córka która od 4 roku życia wymawiała sz cz teraz poszła do zerówki i nagle zaczęła się pieścic?? Nie wiem jak to nazwać jeżeli nie mówi czapka tylko ciapka nie szczotka tylko sciotka nie wiem co robić każe jej mówić normalnie a ona twierdzi że nie potrafi!!! Jestem zrozpaczona.... Do tej pory nie wymawiała tylko R tu jej ciężko ale wszystko inne było ok do póki nie poszła do zerówki. Nie może być to problem stersu bo do przedszkola z tą samą grupa chodziła od 3 roku życia. Nie boi się przedszkola. Powiedzcie co ja mam zrobić ręce mi opadają gdy słyszę tą jej wymowę.... Jestem bezsilna.
Jak będzie jakies cofnięcie, pokażę ćwiczenia, prawidłowy układ języka.
blubblefly
Początkująca w BB
Dziwne ze najpierw mowila poprawnie a potem nagle sie jej zmienilo. Jestes pewna ze dziecko sie z tobą nie droczy?
Podziel się: