reklama
Dzięki za reakcje.Powiem Ci że ja tez nie dopuszczałam do siebie tej wiadomości niestety drugi lekarz też powiedział nam że to łuszczyca bez chwili zastanowienia.Nie wiem zobaczymy ,powoli oswajam sie z ta myślą na poczatku denerwowało mnie to że żaden lekarz nie umiał mi powiedzieć konkretnie co to za plamki i było mi obojętne co to jest chciałam tylko pewnej diagnozy żebym wiedziala w jakim kierunku ja leczyc ale Luszczycy się nie spodziewałam nie mialam nawet nigdy kontaktu z osobą która by na to chorowała więc rozumiesz dla mnie szok zero wiedzy na ten temat.Teraz juz troszkę poczytałam i jestem mądrzejsza.Ale mam do ciebie pytanko : czy dieta przy tej chorobie jest naprawdę ważna!
Nie jem słodyczy, przetworzonych produktów ani przekąsek. Żadnej wieprzowiny, pomidorów. Zero alkoholu, nie palę. Pieczywo ciemne - chleb żytni. Ale rzadko jem chleb. Oleju wcale, tylko oliwa z oliwek. Mleko pije tylko do kawy, uwielbiam latte, nie zauważyłam wysypów z tego powodu. Nie wiem jakie kosmetyki stosujesz, ale ja za namorą ludzi na forum o łuszczycy wypróbowałam sobie Psorisel i u mnie naprawdę pomógł. Mam aktualnie szampon i emulsję.
reklama
Na swoim przykładzie powiem ze dieta nie ma znaczenia.
W czasach studenckich slabo się odżywiałam piłam alkohol i byly uzywki. Malo snu duzo imprez.Skóra czysta zero wysypow I problemów.
A po anginie choćbym żyła na liściach sałaty wysyp ba całe ciało do czasu załagodzenia stanu zapalnego. Fakt, trochę pomaga zmiana pielęgnacji, w ostatnim czasie bardziej przykładam się do tego co nakładam na skorę. Kup sobie ten zestaw, powinien pomóc.
W czasach studenckich slabo się odżywiałam piłam alkohol i byly uzywki. Malo snu duzo imprez.Skóra czysta zero wysypow I problemów.
A po anginie choćbym żyła na liściach sałaty wysyp ba całe ciało do czasu załagodzenia stanu zapalnego. Fakt, trochę pomaga zmiana pielęgnacji, w ostatnim czasie bardziej przykładam się do tego co nakładam na skorę. Kup sobie ten zestaw, powinien pomóc.
Ostatnia edycja:
Podziel się: