reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

moja ....cytomegalia

reklama
Kochana suwaczka nie widzę ale skoro o nim wspomniałaś to domyslam sie o czym mówisz :) Jejku jak sie cieszę. Który to i na kiedy termin?

Antek ma się dobrze rośnie jak na drożdżach waży 6975 :) klocuszek kochany , ma alergię pokarmową i nietolerancję laktozy ktore były przyczyną kolki ale nie piję mleka i nie jem mlecznych produktów i jest ok. Jest taki już fajny .

Masz konto na FB?

Mona kochana wielkie gratulacje:-) Weszłam tutaj, bo spodziewam się drugiego dziecka i chciałam poczytać o cytomegali a tu taka wielka i cudowna niespodzianka:-) Niech Ci Antoś zdrowo rośnie:-)

Wg om na 16 listopada, wg usg na 13. Jestem już po badaniu prenatalnym, teraz czekam do poniedziałku na wynik testu PAPP-a. Bardzo się cieszę z tej ciąży, ale ciągle czuję niepokój, bo zeszły rok nie należał do najszczęśliwszych, straciłam dwa Aniołki.

Bardzo mi przykro... rozumiem twój niepokój

Trzymam kciuki za badania i daj znac jak poszło na priv

gdynianka - serdeczne gratulacje! :-)
świetna wiadomość. trzymam dalej kciuki. już po 12 tygodniu, to będzie dobrze :-)

mona - również gratulacje :-) super, że Antoś zdrowo rośnie :-) ładna waga!

Witam, chciałam nawiązać do tematu. Krótko mówiąc tez to przechodziłam. U mnie cytomegalie wykryli juz po porodzie, mały miał złe wyniki nie niewiedzieli co mu jest zrobili badania jemu i mi no iwyszło że cytomegalia. Niemiałam pojęcia co to jest i szczerze do tej pory niebardzo sie orientuje, wiem tyle ze dziecko moze miec problemy ze słuchem. U nas sie akurat udało i małemu nic niejest był leczony 6tyg we Wrocławiu. Troche przeszlismy ale naszczesie mamy to za soba i o tym staram sie nie myśleć.

Ale nurtuje mnie jedna myśl, bo chciałabym jeszcze jedno dziecko tylko nie wiem czy w momecie gdy bym nawet w drugiej ciaży nie przechodziła cytomegali, czy wirus który juz mam nie przejdzie na dziecko. Jesli kochane wiecie cos na ten temat prosze napiszcie.

Z góry serdecznie dziękuje
Kasica

reklama
Witaj Kasica

Przy drugi dziecku jest ma&#322;o prawdopodobne aby wirus by&#322; aktywny, wystarczy, &#380;e raz na trymestr bedziesz robic badania czy nie ma &#347;wie&#380;ej infekcji, ja tak robi&#322;am bed&#261;c z Antkiem w ci&#261;&#380;y.

A skoro o Antku mowa....generalnie nie bior&#281; udzia&#322;u w konkursach ale za namow&#261; znajomej zg&#322;osi&#322;am Antosia do konkursu Gerbera, bedziemy wdzi&#281;czni za g&#322;osy https://www.facebook.com/gerberPL?sk=app_197506877041602&app_data=13129

Do góry