• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Moze jednak ? Jak to interpretowac ?

Yukira

Aktywna w BB
Otóż zeszły okres wyglądał tak ze dzień przed zaczelam lekko plamic jasno różowa krwią ( gdzie nigdy nie miałam czegoś takiego ) dzień później krwi było więcej zrobiła się czerwona bez skrzepow 2 dni przerwa i 2 dni lekkiego plamienia . 5 lipca byłam u ginekologa i po wizycie wieczorem zaczelam plamic jasno czerwona krwią trwało to może niecałą godzinke ? (Po wizycie nigdy mi się nie zdarzało . Ginekolog stwierdziła ze mam grube endometrium i wypytywala o okres ile trwał itp. Stwierdziła infekcje i zapisala globulki . Kazała brać dopiero po okresie (jeśli przyjdzie ) tak powiedziała od soboty pobolewa mnie brzuch . Co o tym wszystkim myśleć ? Jest szansa na ciążę?

reklama
Otóż zeszły okres wyglądał tak ze dzień przed zaczelam lekko plamic jasno różowa krwią ( gdzie nigdy nie miałam czegoś takiego ) dzień później krwi było więcej zrobiła się czerwona bez skrzepow 2 dni przerwa i 2 dni lekkiego plamienia . 5 lipca byłam u ginekologa i po wizycie wieczorem zaczelam plamic jasno czerwona krwią trwało to może niecałą godzinke ? (Po wizycie nigdy mi się nie zdarzało . Ginekolog stwierdziła ze mam grube endometrium i wypytywala o okres ile trwał itp. Stwierdziła infekcje i zapisala globulki . Kazała brać dopiero po okresie (jeśli przyjdzie ) tak powiedziała od soboty pobolewa mnie brzuch . Co o tym wszystkim myśleć ? Jest szansa na ciążę?
Pytasz czy możesz być w ciąży już od poprzedniego cyklu? Jeśli miałaś w tym cyklu monitoring i było USG, to lekarz widziałby pęcherzyk, a może nawet zarodek, bo byłby to już 6 tydzień ciąży albo początek siódmego tygodnia. Także w poprzednim cyklu w ciążę nie zaszlas i miałaś okres, który po prostu wyglądał trochę inaczej niż zwykle, co się zdarza.
Endometrium rzeczywiście grube i może być spowodowane infekcja skoro tak mówi lekarz, ale dziwne, że ginekolog w sumie tak w ciemno dał globulki... Może coś jeszcze widziała podczas badania, co ją utwierdziło w tym, że jest infekcja.
Skoro była owulacja, był seks, to szansa jest. Poczekaj do terminu miesiączki i zrób test, jeśli okres nie przyjdzie. A jeśli przyjdzie, to po nim zastosuj globulki tak, jak kazał lekarz. :)

reklama
Trochę się zgubiłam w tym cyklu. Czyli rozumiem, ze X czasu temu była miesiączka. 5 lipca byłaś u ginekologa, a pomiędzy 5 lipca a dniem dzisiejszym miałaś owulacje, w tym czasie uprawiałaś seks. Okres ma być za tydzień z hakiem, wiec owu pewnie miałaś (jeśli było) pod koniec ubiegłego tygodnia. Tak?

Jak masz infekcje to narazie odpuść seks, bo będziesz się w kółko z partnerem zarażać. Czy jest szansa na ciąże? Zawsze jest jak jest owulacja i seks. Jesteś nie tak długo po owu, nic teraz nie będzie świadczyło o ciąży, bo jeszcze jej nie ma, jest za wcześnie. Endo faktycznie duże, napewno było to w okolicy owulacji? Zawsze takie było? W sumie jeśli wcześniejsza miesiączka była skąpa to może takie być [emoji848] skontrolowalabym to po miesiączce.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry