Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
) takza wpadlam usprawiedliwic sie za nadrobie was kochane dziewczynki w niedziele!!!!!!!!!!

byliśmy już u gastrolog - dodatkowe badania, dieta wysokokaloryczna (specjalne kaszki, mleka i inne środki zwiekszające kaloryczność potraw wszystko oczywiście mega drogie np. 400 g mleka ponad 40zł a do tego daje się go więcej na miarkę wody niż normalnego), zrobić ekspozycję na gluten i kontrola za pół roku, endokrynologa - wszystko ok rozszerzony zakres badań tez ok, ale jest szmerek w serduszku (pierwszy lekarz który coś wykrył), kardiolog - lekki niegroźny szmer, związany z tym że jeszcze jakiś przepływ nie jest całkowicie wykształcony ale to w tym wieku jeszcze jest możliwe, kontrola za pół roku. niby wszystko jest ok a a w przeciągu 3miesiecy przybrała mi zaledwie 0,5kg
ale dziecko radosne, ruchliwe więc nie ma co się przejmować a za pół roku ponowna rundka po lekarzach
Milenka miała szereg badań zrobionych na różne hormony, wchłanialność witamin itp i wszystko wychodzi w normie, kupki podobnie jak u Was nie jest to niby biegunka ale dość rzadkie i conajmniej 3 w ciągu dnia a jak na to ile ona je to baaardzi dużo. W sumie lekarze tylko sprawdzają ale nie mają się czego czepić więc niby taki jej urok, i zawsze pytanie jak było z nami a że ja ponoć też straszny chudzielec i niejadek byłam więc "ma to po mamie"
jedynie gastrolog chce jeszcze zrobić badanie w kierunku celiaki ale to po długotrwałej ekspozycji na gluten, a na razie ratujemy się tymi środkami - sinlac, femantal (na receptę - to jest taki proszek który się dodaje do płynnych pokarmów jak mleczko czy zupki i zwieksza kaloryczność potrawy), kaszkę Hummana MCT (na receptę - na pobudzenie apetytu) i mleko mm Clinutren (normalne mm na 100ml ma ok 60kal to te ma ponad 100kal.). za jakiś czas jak stanie na wadze to znowu pewnie powysyłają nas do wszystkich świętych i mam nadzieję że nadal nic niefajnego wyjdzie, a ja się uspokoję i będę mieć nadzieję że kiedyś zacznie przybierać na wadze i taka po prostu jest