reklama

MULTIMAMY - wątek główny

reklama
Sencilla witam, nie znamy się ale może poznamy hehe :tak:

Ewunia, u mnie nudy, ogólnie jest mi słabo ale działam w domu dziś muszę kibelek umyć echhh nienawidzę tego :/ zaraz chłopakom obiad zaserwuje potem mycie odkurzanie i atak na kuchnię i tak codziennie idzie fioła dostać

Mój Bartek to się cieszy nawet do dzieci z reklam :-D uwielbia towarzystwo maluchów, nawet starszych od niego, w lato jak chodziliśmy do pisakownicy miał swoje prywatne grono wielbicielek i kumpli :-D teraz jak jest zimno to ciężej z kontaktem z dziećmi, ale ma kuzyna dalszego, ma 2 latka i jest uroczy :-D i Bartek go zazwyczaj jak już go ujrzy to idzie go całować, głaskać, bawią się razem... To tak fajnie wygląda :tak:

Ahoj!

Witam nowe mamy :-)

Sasanka chodziło mi o jakieś konkretne przepisy, nadrobiłam kiedyś cały wątek, ale nie pamiętam na której stronie to było. Poza tym 10-miesięczne dziecko je już więcej różności niż młodsze a te kilkanaście stron wcześniej Julcia była młodsza i może BlackWizard co innego gotowała ;-)
Ja chciałabym mojej wprowadzić więcej "normalnego" jedzenia a mniej kaszki, bo domaga się 5-6 razy na dzień (dobrze, że w nocy nie je), a to chyba za dużo jak na jej wiek...

BlackWizard nie ma to jak u siebie bez rodziców i teściów ;-)

Tosiaczku, moja od 8 mca jadła to co my, zaprawiane śmietaną i vegetą, a pomału wprowadzałam po pół roku raz na jakiś czas np rosołek z makaronem i mięskiem... a jak była młodsza, to butla na śniadanie, potem przekąska - owoc albo jogurt, potem obiad, potem przekąska, i mleko na noc. i jest ok, z wagą jedzie po 90. centylu więc jest jak najbardziej ok :tak:

Ewunia Kinia też je to co my, nawet kapuśniak ;-) kotlety itp. ;-) Tylko ona strasznie duuużo je i kaszki się domaga oprócz obiadu i zaczęłam się zastanawiać czy jej nie zacząć trochę ograniczać... Z wagą jest między 75 a 90 centylem. Ale nie wiem dokładnie ile waży bo dawno nie miałyśmy okazji. Z wyglądu jest dość pulchna ;-)

Nie ograniczaj jej jedzenia, ważne żeby jadła zdrowe rzeczy.
Najwyraźniej tego teraz potrzebuje, organizm szybko rośnie, może się okazać za parę miesięcy że będzie jadła mniej bo np. będzie zajeta chodzeniem, odkrywaniem świata :-)
niejedna mama zazdrości Ci takiego łakomczuszka :-D

Sasanka dzięki za pocieszenie. Mój siostrzeniec ma 7 lat i jest otyły i stąd moje obawy...

BlackWizard, może coś innego Julci dolega? hmm Oby szybko przeszło :-):tak:

Witajcie!

Martusiu, może Julka jest na diecie :-D:-D a poważnie może mieć okres, że nie potrzebuje tyle jedzenia, może je rzadziej, a więcej???

Tosiaczku, co tam u Ciebie, jak się macie? dobrze się czujecie?

Sandra, jak tam zdróweczko?

reklama
W nocy Junior zaczął płakać,zawodzić jak syrena, miał zatkany nos :-(
to frida poszła w ruch, sterimar i usnął... Teraz z rana nic a nic po katarze :-(:-( nie wiem co to miało być

W ogóle Junior ostatnio jest marudny, wiecznie płacze, taki był jak się urodził :-(
może zębiska w końcu mu jakieś wyjdą bo jak na razie to uśmiech ma bezzębny

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry