reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Na dwoje babka wróżyła.... czyli chłopiec czy dziewczynka?

Ja nie moge sie doczekac kiedy mi powie gin kto mieszka w brzuszku .Mam wizyte około 2 pazdziernika ale watpie ,ze wytrzymam pojde chyba wczesniej.Jak już pisałam z pierwszym nie chcieliśmy wiedziec a teraz umieram z ciekawosciiiiiiiiiii WIEM JUŻ NAPEWNO ZE NIE WYTRZYMAM DO 2.10 I POJADE SZYBCIEJ -CHODZBY ZARAZ:tak: :-D NIESTEY TERAZ GO NIE MA :-D

reklama
Echhh... ja też już nie mogę wytrzymać :baffled: Tak strasznie chciałabym już wiedzieć!!! Miałam mieć USG 2d genetyczne w przyszłym tygodniu ale po przemyśleniu sprawy zdecydowałam się jednak na genetyczne 3D, które też chcialam zrobić, ale później.... tyle że na to muszę poczekać do 10 pażdziernika :-( BUUUUUUUUUU....

mi wyszlo na USG 3D ze to w 99% dziewczynka ale lekarz mi mowil ze moze sie jeszcze mylic bylo to tydzien temu czyli 18 tydzien ciazy

a ja przez caly czas bylam pewna ze chlopczyk. kupowalam ciuszki dla chlopczyka. mowilam do brzuszka "Franeczku mó" i dzis dowiedzialam sie ze na 99% dziewczynka. poplakalam sie ze smutku, ale mi przechodzi. teraz tez wasz test zrobie i zobaczymay jak to sie ma:) piszcie co tam u was mieszka.

lil kate rozumiem Cię ale wierz mi masz jeszcze sporo czasu żeby się przyzwyczaić do myśli o małej królewnie, sama pomyśl, sukienki, spinki, Twoja mała dziewczynka, ja w pierwszej ciąży też marzyłam o chłopcu mamy Izkę - pamiętam jeszcze przy porodzie jak czekałam na to że mi powiedzą "ma pani ślicznego synka" a zaraz potem przeszło pokochałam ją taką jaka jest a jest najśliczniejsza na świecie ;-)
teraz to nawet trochę się boję że nie umiałabym być mamą chłopca hehe
będzie dobrze zobaczysz... a póki co mocno przytulam ...

ja już od 2 tyg wiem, że będziemy mieć dziewczyneczkę. Tez był to dla nas szok, bo nastawialismy się na chłopca-o pierwse chcieliśmy, a po drugie wszyscy mówią, że mój wygląd w ciaży wskazuje na chłopaka. Już sie przestawiliśmy i bardzo się cieszymy-będzie córeczka tatusia zamiast synusia mamusi:)A co do mojego wyglądu, to jeszcze wszystko przede mną-podobno najwieklsze zmiany zachodzą w 7 miesiącu-wtedy powinny zmienić się rysy twarzy u tych kobiet, które noszą w sobie dziewczynkę-mamy prosto mówiąc zbrzydnac:)

reklama
Co do tego brzydnięcia to na dwoje babka wróżyła;-) . Znam parę dziewczyn, które w ciąży miały wręcz typowe objawy na jedną płeć, a dzidziuś zrobił psikusa i okazał się nie tym, na co wyglądało. W ciągu kilkunastu miesięcy miałam kontakt z dwiema dziewczynami, które wyglądały do końca ładnie i porodziły dziewczynki

Choć przyznam, że ja sama od jakiegoś czasu z wielką radością słucham, po czym ludzie wnioskują o płci dziecka. I wiecie, do jakiego doszłam wniosku? 90% objawów, nawet sprzecznych (mdli / nie mdli, dużo śpisz / mało śpisz...) ma podobno wskazywać na chłopca:laugh2:

Do góry