Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
marul... tokaja Aszu 5 na łące??? PROFANACJA!!!!marul pisze:karolinna pisze:to może napisz o tej węgierce przez duże W,z wątku "gra w skojarzenia"![]()
![]()
![]()
No dobrze! Żebyście tylko potem nie załowały!
Rzecz dzieje się oczywiście na Wegrzech. To było latem. W sierpniu. Drugiej połowie sierpnia. Pod sam jego koniec. Wtedy organizowane było jakieś święto wina. I na tym święcie pojawiła się właśnie Węgierka. Ale o tym zaraz.
Święto wina dla Polaka rzecz wspaniała. Tanio, dużo i różnorodnie. Ze znajomymi korzystaliśmy z tych możliwości. Zrobiliśmy degustację poziomą, pionową i skośną. Wino mocno szumiało już w głowie. Kupiliśmy więc sobie po butelczynie Tokaja Aszu 5 putonye, aby spożyć go gdzieś na łące. Odchodząc od stoiska, zobaczyłem własnie ją... Szła wolnym krokiem w moją stronę. Leciutki wiatr rozwiewał jej ciemne włosy lekko opadające na ramiona. Miała na sobie tylko bluzeczkę, która delikatnie opinała jej kształtne jak jabłuszka piersi i odsłaniała nieco brzucha, a do tego spódniczkę, dla uszycia której nie było potrzeba dużo materiału.
Podeszła do mnie i powiedziała
Co powiedziała Węgierka? Jak zareagował Marul i co dalej z tego spotkania wynikło, będziecie mogli o tym preczytać kiedy indziej.
A kto powiedział, że na łace nie mozna pić dobrego wina, szczególnie jak jest tanie?minozka pisze:marul... tokaja Aszu 5 na łące??? PROFANACJA!!!!
minozka pisze:a zrozumiałeś co mówi węgierka?![]()
marul pisze:******************************
...Prześliczna Węgierka podeszła do mnie i powiedziała:
- Lendziel korszo szorak koszaro pentosz makeresz faklosz pikolosz toncjo fordo mato kontosz...
... ale naprawdę Ją wtedy zrozumiałem.
Katka pisze:mhm..czy Ty lubisz seriale...bo starasz sie tak wkrecic wszystkich?
minozka pisze:ciekawi mnie Twoja znajomość języka....
ciekawi mnie czy zacytowałes dokładnie...
ciekawi mnie dlaczego to zdanie miało tak duzy wpływ na Ciebie...
może przez tego fordo/a ?