Przeczytałem wiele książek o wychowaniu dzieci i chciałbym wyróżnić 2 z nich, które okazały się dla mnie wyjątkowe 
2 pozycje, które odpowiadają na pytania, które tak często zadajemy sobie jako rodzice.. czyli jak radzić sobie z buntem, napadami złości,.. jak pomóc dziecku w regulacji emocji.. jakie są alternatywy dla kar i krzyku.. jak budować silną więź z dzieckiem..
Cieszę się, że przeczytałem te 2 pozycje, bo muszę przyznać, że wcześniej trochę błądziłem AA i zachowuję sobie jedną myśl, która jest bardzo istotna, a jednocześnie znajduje się w tytule - wszystko zaczyna się od rodziców
Książki o których mowa to:
1. Alyssa Blask Campbell - Mali ludzie wielkie emocje
2. Paul Dix - Wszystko zaczyna się od rodziców
Zdjęcie książek w załączniku
Czy są książki, które Wy szczególnie polecacie?
Dziękuję za każdą odpowiedź!
2 pozycje, które odpowiadają na pytania, które tak często zadajemy sobie jako rodzice.. czyli jak radzić sobie z buntem, napadami złości,.. jak pomóc dziecku w regulacji emocji.. jakie są alternatywy dla kar i krzyku.. jak budować silną więź z dzieckiem..
Cieszę się, że przeczytałem te 2 pozycje, bo muszę przyznać, że wcześniej trochę błądziłem AA i zachowuję sobie jedną myśl, która jest bardzo istotna, a jednocześnie znajduje się w tytule - wszystko zaczyna się od rodziców
Książki o których mowa to:
1. Alyssa Blask Campbell - Mali ludzie wielkie emocje
2. Paul Dix - Wszystko zaczyna się od rodziców
Zdjęcie książek w załączniku
Czy są książki, które Wy szczególnie polecacie?
Dziękuję za każdą odpowiedź!