reklama

Najlepszy wózek 3funkcyjny

Widzę, ze trafiam na żywy wątek, więc może ktoś mnie poratuje.:-)
szukam opinii na temat TEUTONII, konkretnie Mistral P, druga moja opcja to EMMALJUNGA, ale z tego co do tej pory wytropiłam, Teutonia ma elementy, których Emmaljundze brak: przekręcana rączka, okienko- wywietrznik w budzie...
Proszę o komentarze uzytkownikow.

reklama
Behemott, nie wiem nic o Teutonii, więc nie będę się wypowiadać.
Mam natomiast Emmaljungę, której używał mój pierwszy synek, i z której będzie korzystał drugi. Jest moim zdaniem wręcz rewelacyjna. Prowadzi się jedną ręką, przejedziesz nią wszędzie - po plaży, lesie, błocie, śniegu. Chociaż nie ma skrętnych kół, łatwo nią skręcić/zawrócić. Jest naprawdę leciutka w prowadzeniu.
Jest to również trwały wózek. Mój synek lubi "testować" różne urządzenia, jest bardzo energiczny i żywy, różne rzeczy wyczyniał w wózku, nic mu się nie "udało" zepsuć, nie ma śladów zużycia na wózku.
Emmaljunga ma dużą gondolę i obszerne siedzisko spacerówki.

Dla drugiego synka kupiłam jeszcze parasolkę Peg Perego Pliko 3, żeby mieć lekko składany wózek do auta na jakieś krótkie wypady (zakupy, odwiedziny u babci połączone ze spacerkiem po parku, itp.).

Tom ja tez na poczatku chcialam Stokke...Ale ten wozek oprocz tego ze ladnie wyglada(jak dla mnie) i jest lekki to do niczego innego sie nie nadaje... Mozna tylko ladnie sie ubrac,wystroic dziecko i przejsc sie po miesie na spacer...Jak juz chce sie zapakowac jakies zakupy to nie ma gdzie:szok: Bo ta torba ktora mozna przywiesci zmiesci tylko pampersy,jakies chusteczki i butelke i na tym koniec...
Ja jeszcze raz polecam Bugaboo Cameleon :-)

Ola K. bardzo dziękuję za wieści o Emmaljundze, z różnych stron słyszę same pozytywy, zastanawiam się nad Teuronią, bo ma więcej " bajerów"- okienko w budzie itp. Poza tym wydają mi się być dość podobne.

Polecam Implast Bolder 4. Jest Dośc Duży Ale Bardzo Praktyczny, Zwrotny I Wygodny Dla Dzidzi Bo Ma Dużą I Szeroką Gondolę A Spacerówka Rozkłada Się Na Płasko.

Behemott, bajery w emmaljunga też znajdziesz, tylko w tej droższej wersji. smart duo combi jest prostym wózkiem, ale równie wygodnym co emmaljunga za 2500-3000 tys. tylko włąsnie nie ma bajerów. a przy tak idealnym wyważeniu jakie ma emmaljunga, skrętne koła wcale nie są potrzebne.

ja polecam bugaboo:-) ten wozeczek jest superr. Jest lekki, skretny, wspaniale sie prowadzi, ma duza gondole i pojemna torbe na zakupy. Naprawde polecam:happy: wczesniej posiadalam mutsy i z cala pewnoscia stwierdzam, ze bugaboo jest lepszy!!!!!!!

czy ktoś z was miał do czynienia z wózkami i'coo.. jest to linia wózków firmy hauck ? bardzo prosze o info ..

A co do stokke to też uważam że jest fajny u kogoś i po mieście , poza tym już nawet z wyglądu jest mało funkcjonalny .. choć wygląd ma ciekawy to nie ulega wątpliwości ..

reklama
to fakt, wyglad napewno zwroci uwage innych,,, probowalam go tez z moja corka w wozku, ta czesc spacerowa i naprawde prowadzi sie bardzo lekko.

Ja mieszkam teraz w Norwegii i u mnie w tym rejonie wogole by sie nie sprawdzil, bo u nas sporo wieje jesienia i zima no i deszcz. Mimo ze jest oczywiscie folia przeciwdeczczowa, ale dziecko siedzi totalnie na zewnatrz. Dobry wozek na miasto i na centra handlowe, ale na zakupy to tam miejsca za bardzo nie ma:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry