reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Najlepszy wózek do wciągnia po schodach

mollyyy

Fanka BB :)
Hej dziewczyny Potrzebuję porady. Mam syna 15 miesięcy który już jeździ spacerówce oczywiście. Mam taki problem że mieszkam na drugim piętrze bez windy. Do tej pory wciągałam wózek, najpierw gondolę teraz spacerówkę. Specjalnie kupiliśmy taki wózek który ma opcja trybu dwukołowego żeby łatwiej się wciągało po schodach. Niestety kręgosłup mi już wysiada i jest mi ciężko wciągać ten wózek bo jest też dość ciężki, typowy 2w1 waży ponad 15kg. Kupiliśmy lekką spacerówkę składaną jedną ręką ale jest nadal mi ciężko schodzić z wózkiem w jednym ręku i z dzieckiem w drugim. Teraz zastanawiam sie nad zakupem lekkiej spacerówki dużymi terenowymi kołami, moze taki wózek bedzie łatwiej sie wciągać po schodach. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Jakie wózki najlepiej sie wciąga? A może znacie jakies spacerówki gdzie mozna zlozyć przednie koła i w trybie dwukolowym wciagać wózek. Nie mam opcji zostawiania wózka na dole, w samochodzie czy w piwnicy. Nie chcę też zostawiać wózka na dole nawet na chwilę żeby wnieść syna.

reklama
A nie macie gdzies w bloku wózkowni? W teorii powinna być.

Generalnie żaden wózek się dobrze nie wciąga. Dla mnie jedyna opcja to byłoby coś, co się składa i co zawiesisz sobie na ramieniu i wniesiesz zamiast wciągać.

A nie macie gdzies w bloku wózkowni? W teorii powinna być.

Generalnie żaden wózek się dobrze nie wciąga. Dla mnie jedyna opcja to byłoby coś, co się składa i co zawiesisz sobie na ramieniu i wniesiesz zamiast wciągać.
Nie mamy wózkowni. Mam lekką spacerówkę ale i tak mi ciąży. Do tego myślę jak bedzie zimą, wyciągać syna na klatce ze śpiworka, śpiworek bede musiala wyciagąć zeby zlozyc wózek. I tak wchodzić, w rękę śpiworek, syn i wozek plus wiadomo jakaś torba

Nie mamy wózkowni. Mam lekką spacerówkę ale i tak mi ciąży. Do tego myślę jak bedzie zimą, wyciągać syna na klatce ze śpiworka, śpiworek bede musiala wyciagąć zeby zlozyc wózek. I tak wchodzić, w rękę śpiworek, syn i wozek plus wiadomo jakaś torba
Są wózki, które skladają się do rozmiaru większej torby i mają uchwyt do wynoszenia.
Postawiłabym wtedy nakombinezon zamiast śpiworka.

Do góry