reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Najlepszy wózek do wciągnia po schodach

Na dwie minuty? Wydaje mi się że by się dało, przynajmniej się łudzę że się da jak będzie mieć gorszy dzień, bo jak nie to wciepie do piwnicy lub auta i niech chłop wnosi

Wejście na 4 piętro, ogarnięcie dziecka, rozkminienie czy tatuś popilnuje, zejście po wozek, to spokojnie 15min 🤣
A najczęściej prawda jest taka, że nie byłabym w stanie tak robić, bo jeżeli na spacer idę sama to znaczy, że wracam do pustego domu 🙈

A nam kradną z wózków rzeczy. Raz nam ukradli taką tasiemkę, którą zaczepia się bboxa o wózek. Taką obgryzioną na maxa i niekompletną, bo u nas ona służyła za najlepszy na świecie gryzak. I niania o 12 ją przypadkiem zostawila w wozku, a my wychodziliśmy o 16 i nie było. Wtedy zobaczyłam, jakie są granice absurdu. Jak mieliśmy gondolę to stelaż był przypięty do kaloryfera, a gondolę wypiętą na noc nosiliśmy do mieszkania.

Mieszkasz w Nowej Hucie? 🤣🤣🤣 czy Prokocim-Bieżanów ? 🤣
Hahahahaha 🤣
Nowa Huta 🙈

reklama
Moje dziecko ponad 2,5 roku nadal korzysta z wózka. Wybrałam się z nią ostatnio w podróż. Na dworcu ani podjazdu ani windy, przejścia podziemne bez podjazdu i wiele innych miejsc gdzie się nie da normalnie zjechać, wyjechać. Jak młoda nie spała to szła sama po schodach a ja wózek, gorzej jak zasnęła.

Zgodnie z przepisami wszystkie bloki wybudowane od 2024 roku mają obowiązek mieć pomieszczenie przeznaczone na wózkownię/rowerownię. Bloki wybudowane wcześniej powinny coś takiego sobie zorganizować, ale nie jest to obowiązkiem, no no wiadomo, że jak nie mają gdzie to nie zrobią.

U mnie w bloku są 3 rowerownie i ani jednej wózkowni 🤡
To my mamy w bloku wózkoenie , właśnie rowerownie i jeszcze suszarnie xD

Do góry