reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga- przybieramy i tracimy zbędne kilogramy :) BEZ KOMENTARZY

reklama
Waga przed ciążą w końcu osiągnięta :)

Przed ----- 58 kg
20 tydzień ----- 59 kg +1 kg
23 tydzień ----- 60,5 kg +1,5 kg
25 tydzień ----- 61,6 kg +1,1 kg
27 tydzień ----- 62,7 kg +1,1 kg
29 tydzień ----- 63,9 kg +1,2 kg
31 tydzień ----- 65,1 kg + 1,2 kg
33 tydzień ----- 65,9 kg + 0,8 kg
35 tydzień ----- 66,6 kg + 0,7 kg
37 tydzień ----- 68,0 kg + 1,4 kg (spuchnięte nogi)
39 tydzień ----- 70,1 kg + 2,1 kg (spuchnięte nogi i ręce)
+ 12,1 kg

WAGA DZIEŃ PRZED PORODEM ----70,1KG

WAGA W DZIEŃ POWROTU ZE SZPITALA ----64,1 kg - 6 kg
6 dni po porodzie ----- 61,1 kg -3 kg (zeszła opuchlizna)
9 dni po porodzie ----- 59,9 kg -1,2 kg
14 dni po porodzie ----- 58,8 kg -1,1 kg
36 dni po porodzie ----- 57,9 kg -0,9 kg
- 12,2 kg HURA!!! waga przed ciążą osiągnięta i nawet 0,1 kg mniej :)

Ja w ciazy przytylam równe 20 kg. Po porodzie poszło 10. Jutro minie tydzień od porodu, a do wagi 'startowej' zostało 2 kg do zarzucenia. Ale cycki teraz ciężkie sie zrobiły ;)

Waga przed ciążą 47,2 kg
początek 17tc 48,5 kg
początek 23tc 50,0 kg
początek 25tc 50,1 kg
początek 29tc 51,6 kg i 81cm na wysokości pępka
początek 30tc 52,1 kg
początek 34tc 53,2 kg i 84cm na wysokości pępka
początek 36tc 53,9 kg
początek 38tc 54,8 kg
początek 39tc 55,4 kg i 90 cm na wysokości pępka
początek 40tc 55,9 kg

Tydzień po porodzie 47,5 kg :-)

Ja startowałam z wagi 60, w dniu porodu ważyłam 73. Tydzień po porodzie na wadze ukazało się 63 kg, i od tamtej pory taka waga sie raczej utrzymuje. Czyli do zrzucenia 3 kg, które poszły w biodra;) ale za to w 2 tyg po porodzie zmieściłam sie w przedciążowe spodnie:-D

Ja przed ciążą ważyłam 63, przed samym porodem 81 kg... a dziś waże 71 :-( Jeszcze 10 kg mi zostało... od dziś zdecydowałam sie na odchudzanie, tzn będę jadła tyle ile powinnam zeby mieć pokarm ale przestane wpierdzielać ciastka itp bo z tym przesadzam ostatnio, takze dieta w diecie :-p Musze dobić do 60kg chce to zrobić dla męża, córki i siebie :-)

Ania dzięki za linka, może i mnie posłużą te ćwiczenia :-)
Dziś stanęłam na wadze, jeszcze tylko 2 kg do wagi sprzed ciąży :-)

reklama
Stanęłam dziś na wadze pierwszy raz po porodzie..
Nie wiem, ile ważyłam przed samym porodem, ostatnia waga jaką zanotowałam tydzień przed to 78 kg.
A dziś, 10 dni po porodzie - 72,5 kg:-(. Szczerze mówiąc liczyłam, że więcej ze mnie zejdzie...
Do wagi sprzed ciąży zostało mi jakieś 14 kg.

Do góry