reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nasze ciążowe dolegliwości i samopoczucie

mam doła:( Byłam u lekarza i mam przedwczesne skurcze macicy (brzuszek mam twardy) i mi przepisał fenoterol i do tego Isoptin- ale najgorsze że jak nie przejdzie to mnie na oddział położą:(

reklama
Ciężarówko badz dobrej mysli. moze to chwilowe? a tak w ogole ktory tydzien u Ciebie bo nie widze suwaczka? poki co tulam mocno.

a ja poki co juz nie chodze-turlam sie :-Dalbo kiwam jak kaczka :-D

Dziewczyny dziękuję za wsparcie :* U mnie tydzień 31 i 5 dzień. Gdyby coś, dzidziuś najprawdopodobniej by sobie poradził:) Ale wiadomo, że im dłużej tym lepiej:) Co do odczówania skurczów to nie czuję wogóle, objawia się to tym, że mam twardy brzuszek, szczególnie rano taki mocno zbity i pobolewa mnie wtedy w dole brzucha i w pachwinach. Jeśli chodzi o KTG to lekarz nie robił.Dziś było troche lepiej bo zażywam już te tabletki 4X1/2tabletki co 6h, ale rano przez chwile był jeszcze twardy. Jestem jednak dobrej myśli, bo jak każdy lek, trzeba poczekać troche na działanie:)

a ja od 2 dni cierpie na przeokropna zgage ale juz mam nia nia sposob [nie nie mleko :p]. w sumie nie wiem chyba lepiej ze dopiero teraz mnie dopadla... ale i tak sie nie polubimy.

*Martusia* mnie też... ale ja juz mam sposób jeszcze taki, ze nie jem i nie pije godzinę przed snem...czasami to pomaga czasami muszę wziąć Alugastril... ale ja biorę jedną malutka łyŻeczkę i to mi wystarcza:) pierwsza ciaże się męczyłam... nawet moja mama ostatnio się smiała, ze ona ten lek brała na zgagę w ciaży:)

reklama
dziewczyny oprócz standardowych dolegliwości mam od dwóch dni co jakiś czas takie skaczące białe mroczki przed oczami, dziś doszedł ból głowy. Mierzyłam ciśnienie i wczoraj miała 130/80m a dziś 140/90, a ogólnie jestem niskociśnieniowcem , bo u mnie standart to 90/60. W zasadzie na wizytach też mam w tych wysokich granicach pewnie z powodu emocji. I nie wiem teraz jak na to patrzeć , to jest tylko lekko podwyższone od książkowego , ale od mojego już bardzo. Czy te objawy mogą być spowodowane tym ciśneniem?

Do góry