Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
U mnie w piersiach tez nic sie nie dziejeA ja nic w piersiach nie czujeMam nadzieje, że to nie oznacza jakiegoś strajku na budowie
![]()

wiec bez paniki nasze cialka sa tak zorganizowane ze wszystko bedzie jak trzeba
aa i jest nadzieja ze moze mi mleczko wroci bo wczoraj sie cos nawet troszke w piersiach zebralo i wycieklo w nocy.wlasnie zeszlam z pompki
niestety wydoilam jakas lyzke mleka tylko ale moze cos rusze

Boże, jak tak czytam to dopiero sobie zdaję sprawę ilu ja rzeczy jeszcze nie wiemZ doświadczeń z poprzedniej ciąży:
- warto zaopatrzyć się w Bepanthen i smarować nim po porodzie sutki. Bardzo pomaga na krwawiące piersi i zmiękcza strupki przez co karmienie jest mniej bolesne
- w drugiej dobie po porodzie nie wiedziałam co się z moją córką dzieje - płakała jak tylko odstawiałam ją od piersi. Właściwie wisiała na piersi od 11 w nocy do 7 rano non stop - teraz wiem, że to była metoda mojej córki na wystartowanie laktacji. Był to dla mnie szok, bo nastawiałam się na karmienie co 2-3 godziny.
- w przypadku zastoju pokarmu szczególnie od strony pachy - najlepiej ten pokarm ściągnie dziecko. Przystawiać dziecko w pozycji spod pachy - niewygodna, ale przynosi ulgę. Ogólnie przystawiałam córkę w różnych dziwnych pozycjach - tak, żeby broda była od strony zapchanego kanalika. Mi bardzo pomagało. No i do tego okłady z zamrożonych pieluch.

Boże, jak tak czytam to dopiero sobie zdaję sprawę ilu ja rzeczy jeszcze nie wiem![]()
ja mleczka tez w ciazy nie mialam ale po porodzie sie pojawilowiec bez paniki nasze cialka sa tak zorganizowane ze wszystko bedzie jak trzeba
aa i jest nadzieja ze moze mi mleczko wroci bo wczoraj sie cos nawet troszke w piersiach zebralo i wycieklo w nocy.wlasnie zeszlam z pompki
niestety wydoilam jakas lyzke mleka tylko ale moze cos rusze
![]()
Z doświadczeń z poprzedniej ciąży:
- warto zaopatrzyć się w Bepanthen i smarować nim po porodzie sutki. Bardzo pomaga na krwawiące piersi i zmiękcza strupki przez co karmienie jest mniej bolesne
- w drugiej dobie po porodzie nie wiedziałam co się z moją córką dzieje - płakała jak tylko odstawiałam ją od piersi. Właściwie wisiała na piersi od 11 w nocy do 7 rano non stop - teraz wiem, że to była metoda mojej córki na wystartowanie laktacji. Był to dla mnie szok, bo nastawiałam się na karmienie co 2-3 godziny.
- w przypadku zastoju pokarmu szczególnie od strony pachy - najlepiej ten pokarm ściągnie dziecko. Przystawiać dziecko w pozycji spod pachy - niewygodna, ale przynosi ulgę. Ogólnie przystawiałam córkę w różnych dziwnych pozycjach - tak, żeby broda była od strony zapchanego kanalika. Mi bardzo pomagało. No i do tego okłady z zamrożonych pieluch.
Brodawki pękają mi już teraz w ciąży, więc Bepanthen to codzienny mój rytułał. O pieluchach mrożonych nie słyszalam, ale o liściach kapusty jak najbardziej :-)