reklama

Nasze dzieci w cm i kg

No kobitki, to ja Was przebijam..ale też i mam ku temu warunki. U nas jednak trochę cieplej. Mała od kilku dni wychodzi na spacer, czy też leży w ogródku na trawce tylko w body lub w letniej sukience. Teraz też relaksuję się w ogródku a ona śpi w sukienusi. W cieniu +24, więc trzeba dać dziecku pooddychać.

reklama
no Pola- temeratura to mnie powliłas na kolana:-) :szok: az zazdroszcze- ja jestem ciepłolubna:)
Anii no tak- my nast.szczepienie mamy jak Sara skonczy roki(p.dr kazała przyjsc ok 13 m-ca)- nie wiem jak Wy szczepicie- a ja szczepie skojarzonymi odpłatynymi co prawda- a niech to(ale chwale sobie bo jeszcze ani razu nie chorowała- nawet katarku nie byłom i jest tylko 1 ukłucie)- i tak 1 raz szczepiłam jak miała 6 tyg- hexa Infanrix(tj.tam bołonnica tezec krztuciec tzw.DiPerTe, polio, WZWb,Hib)2 szczepienie było jak miała skonczone 3 m-ce- wtedy była szczepionka penta(czyli wszystko jak wyzej procz WZWb)i teraz na pół roczku było szczepienie nr 3 tez heksa czyli z WZWb no a teraz nas czeka jakies odry rózeyczki ospy dopiero w listopadzie....to tak w skrocie wyjasniłam dlaczego dopiero na jesien nast raz:tak:

meggi, Oliwka też jest szczepiona tą szczepionką skojarzoną, a mimo to następne szczepienie mamy na koniec maja :eek: .Nie wiem, dlaczego tak.No i też jesteśmy po 3 szczepieniach (też jedno tylko kłucie mamy).

Meggi-my idziemy trybem europejskim. Popatrzyłam w mój kalendarz szczepień i miałam: 2miesiąc-DKTP-Hib-Hep B, PNeu, to samo w 3 i 4 miesiącu i teraz kolejne szczepienie Majka będzie miała kiedy skończy 11 miesięcy (powtórkę tych samych)/. Potem 14 miesięcy (BMR i Men C), 4 lata (DTP i aK) i 9 lat (DTP, BMR).

Mateusz też jest szczepiony szczepionkami skojarzonymi.Pierwsza była taka jak u Meggi tj. Infarix heksa( błonnica, tężec, krztusiec, polio, wzwb i hib)-jak miał 6 tygodni, następna była po 6 tygodniach od poprzedniej i to była infanrix IPV hib ( tak jak poprzenia, ale bez wzwb).Po kolejnych 6 tygodniach była znowu infanrix IPV hib, a teraz Mateusz będzie szczepiony tylko przeciw wzwb, a kolejne będzie ok 12-13 miesiąca. Chcę jeszcze zaszczepić małego przeciwko pneumokokom, ale są straszne problemy ze zdobyciem tej szczepionki.

My taz szczepimy skojarzonymi i mialysmy juz trzy, ale teraz 11 maja idziemy sie szczepic na wzwb. Jestem ciekawa ile bedzie wazyc bo tak ja ostatnio wyciagnelo w gore (80 cm ma wczoraj mierzylam) ze wszyscy mowia ze schudla:-( a mowia ze w pol roku musza wage urodzeniowa podwoic i nam wychodzi 9,400. chociaz jak ja tak nosze to mam wrazenie ze ona z 10 kg wazy:baffled: rece mdleja

bara, Twoja Zuzka to naprawdę duża dziewczynka :tak: .80 cm??Dłuuuuuga strasznie!!Ale powiem Ci, że nie zazdroszczę dźwigania takiego ciężaru ;-) .No, ale Twoja córcia to już spora była jak się urodziła :tak: .

:-D nooo to fakt od samego poczatku mialam ciezko:-D ale twoja Oliwka tez spora dziewczynka:tak: nasza to byla najwieksza na oddziale i wagowo i wzrostowo, w rodzinie mamy dzidzie z sierpnia i dwa kilo mniej od naszej wazy, a rece bola:eek:

Czy Wasze pociechy tez uparcie staja? jak biore Kubusia na rece i chce posadzic sobie na kolanch to on usztywnia nogi i poprostu staje zamiast usiasc. A jak sie z tego cieszy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry