reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieci w cm i kg

Z Paulą już jest lepiej na szczęście:happy: wczoraj jeszcze gorączkowala ale pediatra powiedziała że to wszystko po szczepieniu i zwiększyła tylko dawke paracetamolu,więc dzisiaj już luz blus:tak:ja jeszcze sie ratuje bo mnie strasznie powaliło ale najważniejsze że Paula już zdrowa...martwi mnie tylko bo bardzo mało je:-(wczoraj jadła tylko trzy razy(rano butle 150,a pozniej z cyca i tylko troszke bo nawet butli nie chciała,ale rozumiem bo gorączkowała),dzisiaj to wmuszam w nią jedzenie a przy piersi to histerii dostaje:baffled: juz odciągam i daje jej z butli ale i tak toczymy wojne....a ze słoiczka to chętnie zje:confused: ja już tego nie rozumiem:-:)-:)-(

reklama
anii - Hani na katarek bardzo pomogła ta maść majerankowa :tak: Dzięki niej przesypiała nocki. Sól też jej wkraplalam bez oporów i od razu na brzuszek - parę kichnięć i nos czysty ;-)
Kaira - może po prostu to przerwa po skoku wzrostowym :confused: Hania też raz tak miala i już się martwilam, że może znowu brzuszek ale po kilku dniach odzyskala apetyt. A może ze sloiczka je z ciekawości, bo inny smak? Sama nie wiem...:dry:

Kaira, to dobrze, że z Paulą już lepiej :tak: :-) .A Tobie życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia !!!
A co do jedzenia, to może nie chce ciągnąć cyca, bo już się zorientowała, że z butli łatwiej?? Jak ja karmiłam Oliwkę pierś + butla to w pewnym momencie też był wielki problem, bo przy cycu wkurzała się, płakała, itd.
A może to taki stan przejściowy, w końcu gorączkowała kilka dni i może po prostu jeszcze nie doszła całkiem do siebie????

Kaira nie martw się. napewno powróci apetyt. będzie dobrze, zobaczysz. grunt to patrzeć i obserwować teraz pieluszki. oznakami odwodnienia jest też wklęsłe ciemiączko i wysuszona skóra /najlepiej sprawdzić na udkach/.ale z tego co piszesz to coś tam je /no fakt niewiele ale zawsze to coś/Lila jak trafiła do szpitala pod kroplóki to nic nie jadła, tylko trzy, cztery łyczki mleka co cztery godziny /dosłownie:szok:/ plus jeszcze biegunka

a do noska wkraplam i stosuję wszystko co mi napisałyście. dodatkowo robię inhalacje /mam sprzęcik/z soli fizjologicznej pomieszanej z wodą destylowaną plus kropelka olejku eukaliptusowego. to nieźle ją przeczyszcza i dzięki temu może zasnąć.bo gruszką nic a nic nie mogę z nocha wydobyć.

Po dzisiejszej wizycie u pediatry :szok: Hania waży już 7200! Prawie kilo w miesiąc. Już zaklądam jej śpioszki na 9 miesięcy ale z USA bo nasze nadal 62cm :dry: I bądź tu mądry z tymi rozmiarami ;-)
Mamy "pozwolenie" od doktora na mleczko nr 2 ale nadal ma to być Enfamil. Ja na tym mleku bankructwo ogłoszę :baffled:
Poza tym same dobre wieści. Rehabilitacja przybiosła skutki i jak stwierdził nasz pediatra "neurolog będzie zadowolony z postępów małej". W sumie ja tez jestem. Niedawno główki nie podnosila a po 3 tygodniach rwie się do siadania :cool2:

Nineczka dobrze ze Hania juz na prostej dradze jestescie..tylko p[atrzec jak zacznie biegac... causki dla corci Chomik tez juz klocek cos kolo 8kg wazy a mierzy 67cm wiec ubranka juz na 80 ida w ruch klocek ale subany potrafi czesciowo przejac ciezar ciala jak sie go trzyma na rekach i jeszcze potwor zaczyna sie wyrywac w foteliku samochodowym... :baffled: :no:

reklama
Do góry