Dzieki dziewczyny za utwierdzenie mnie w moim przekonaniu

będzie sesja :-) a bucek niech się odbuca ;-)
Geniek- szczegółów odnoścnie autyzmu małego nie znam i nie chcę mamy z jęzor ciągnąć jak 100 innyc problemów na głowie, bo jej synek się urodził wcześniakiem i duuużżżooo problemów zdrowotnych a babka jest krótko mówiąc specem jego chorób i walczy o małego jak lwica- za co baaaardzo ją podziwiam....ale generalnie jak Marcikuk napisała- z tym się rodzi, fakt jest to życie dzisiaj inne niż pół wieku temu, ale te pół wieku temu dziecko urodzone w 26tc nie przeżyło- dzisiaj przeżywa 80% niestety najczęściej z wadami i problemami zdrowotnymi :-( w tedy to była taka naturalna selekcja....mam jeszcze znajomą w DE jej córka nie była szczepiona MMR- tam w ogóle inaczej to leci....i po skończeniu roczku się zaczęło od tego,że ona ją woła po imieniu a mała nic i nic i nic...myślała,że może coś ze słuchem.....potem wszystko poleciało jak lawina mała w ciągu 2tygodni się cofnęła w rozwoju o prawie rok!!!!!To tylko taki przykład......
I podzielam z Tobą zdanie odnośnie skutków ubocznych szczepień-potrafią być brutalne, aczkolwiek jest to bardzo mały odsetek....i bardzo niełądnie Ci powiedzieli odnośnie tego autyzmu- jeżeli faktycznie by tak było to szczepionki by wycofali, bo poco szczepić skoro tak poważnie to zagrażą???!?!?
Lola- z czystym sumieniem sanki polecam- są bardzo stabilne i grubo malowane- emek chciał coś przetestować i choć trochę poobcierał to nie przetarł do "kości",
My jeździk mamy dokładnie taki :
Jeździk Pchacz Chodzik Kubuś Puchatek (3751870048) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. służył i jako pchacz swego czasu, nowy taki w troszkę innej wersji widziałm ostatnio w Realu w pormocji za 123zł, a w zeszłym tygdniu szukałam butelki na mleko od Kacpra- 4 DNI!!!Znalazłam....w bagażniku
Szczepienia obowiązkowe nie są, ale jak Gieniek pisała naciskają, ścigają...koleżance robili problem przy przyjęciu do szpitala- bo mała nie była szczepiona na tężec- taki brak własnej wolności.....