reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

A zmieniając temat,bo pewnie jest drażliwy :-p jak wasze brzuszki? Czy wyglądają pięknie jak przed ciążą czy wręcz przeciwnie? :-pJa walczę z moim,ale to chyba walka z wiatrakami,czy macie jakieś sprawdzone sposoby na rozstępy i rozciągniętą skórę?

reklama
Gienek - z tego co piszesz to twoj maz faktycznie moze moec ZA tylko piszesz tez ze w rodzinie to soe pojawia wiec prawda jest taka ze jesli twoj synus ma to miec to bedzie mial. Ja tylko uwazam ze nie jest to raczej skutkiem szczepienia. Poza tym temat szczepien jest dlugi i wiele opinii dlatego uwazam ze dobrze jesli szczepionki sa sprawa indywidualnym i rodzic sam moze zdecydowac.
Co do brzuszka mojego pieknego to on piekny nie był i przed ciążą. Teraz wyglada tak samo jak przed a moze nawet lepiej bo po ciazy szybko zrzucilam co przybralam z promocja 10kg. Rozstepow mi po ciazy nie zostalo nadmiaru skory tez nie ale ja pod skora nadal mam tluszcz wiec...ogólnie mogłoby być gorzej ale mógłby tez byc lepiej. Z nadmiarem skory wieloma sposobami walczyla moja szwagierka ale bez skutku. Skora zostala.

Lola - jeździk chlopaki dostali na roczek od chrzestnego. Jest bardzo solidny bo mój Kuba na nim szaeje jak wariat łącznie z okrzykami wojennymi i zasuwa w tempie światla między pokojami i kieruje bezbłędnie choc czasem zamykam oczy bo wręcz pewna jestem, że nie wyrobi i zatrzyma sie na ścianie także naprawde bardzo polecam i melodyjki moi bardzi lubia bo nie sa takie "dzieciowe" tylko prawdiwe disco hahha + klakson, migacze, gaz i ręczny klakson na środku kierownicy, siedzisko sie podnosi i maja tam schowek (chowają tam buty;-)). My jesteśmy bardzo zadowoleni.

Brzuszek - ehhhh. Ja niestety mam rozstęp mięśni prostych brzucha i w tym miejscu mięśnie jakby sie nie domykają i brzuch w śrdkowej części odstaje. Dziwne to bo przed ciążą odstawal raczej dól troche jeśli już. Nie mam rozstępów skóry, ale skóry więcej mam i marszczy mi się szczególnie wokól pępka. Myślę, że niestety plastyka brzucha by się przydała choć w ciuchach wyglądam dobrze. Myslę, że i tak nie jest najgorzej, czasem jak widze foty brzuszków nawet po pojedynczych ciążach calych usianych rozstepami i luxna skóra to mysle, że mimo to jestem laska:-D

Dzieki dziewczyny za utwierdzenie mnie w moim przekonaniu :-D będzie sesja :-) a bucek niech się odbuca ;-)

Geniek- szczegółów odnoścnie autyzmu małego nie znam i nie chcę mamy z jęzor ciągnąć jak 100 innyc problemów na głowie, bo jej synek się urodził wcześniakiem i duuużżżooo problemów zdrowotnych a babka jest krótko mówiąc specem jego chorób i walczy o małego jak lwica- za co baaaardzo ją podziwiam....ale generalnie jak Marcikuk napisała- z tym się rodzi, fakt jest to życie dzisiaj inne niż pół wieku temu, ale te pół wieku temu dziecko urodzone w 26tc nie przeżyło- dzisiaj przeżywa 80% niestety najczęściej z wadami i problemami zdrowotnymi :-( w tedy to była taka naturalna selekcja....mam jeszcze znajomą w DE jej córka nie była szczepiona MMR- tam w ogóle inaczej to leci....i po skończeniu roczku się zaczęło od tego,że ona ją woła po imieniu a mała nic i nic i nic...myślała,że może coś ze słuchem.....potem wszystko poleciało jak lawina mała w ciągu 2tygodni się cofnęła w rozwoju o prawie rok!!!!!To tylko taki przykład......
I podzielam z Tobą zdanie odnośnie skutków ubocznych szczepień-potrafią być brutalne, aczkolwiek jest to bardzo mały odsetek....i bardzo niełądnie Ci powiedzieli odnośnie tego autyzmu- jeżeli faktycznie by tak było to szczepionki by wycofali, bo poco szczepić skoro tak poważnie to zagrażą???!?!?

Lola- z czystym sumieniem sanki polecam- są bardzo stabilne i grubo malowane- emek chciał coś przetestować i choć trochę poobcierał to nie przetarł do "kości",
My jeździk mamy dokładnie taki : Jeździk Pchacz Chodzik Kubuś Puchatek (3751870048) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. służył i jako pchacz swego czasu, nowy taki w troszkę innej wersji widziałm ostatnio w Realu w pormocji za 123zł, a w zeszłym tygdniu szukałam butelki na mleko od Kacpra- 4 DNI!!!Znalazłam....w bagażniku:rofl2:
Szczepienia obowiązkowe nie są, ale jak Gieniek pisała naciskają, ścigają...koleżance robili problem przy przyjęciu do szpitala- bo mała nie była szczepiona na tężec- taki brak własnej wolności.....

Gienek - Moj brzuch wyglada jak przed ciąża ale nie mogłabym go nazwać pięknym :-D tzn ogolnie jest ok , zero rozstępów , nie jest pomarszczony ani nic z tych rzeczy ale jedna brzuch moim utrapieniem zawsze był . Wiecznie mam wydety i niestety jest oponka ale ja trzeba wyćwiczyć choć zawsZe ja mam
nawey jak kiedyś dużo ćwiczyłam wiec taki pewnie Moj urok .

Aha LOLA- pytałaś o cenę...jedna babka mi wysłała taki cennik :
Witam,
normalna stylizowana sesja, najczęściej w domu malucha to koszt, w zależności od ilości wybranych zdjęć:
pakiet mini "S" - 12 zdjęć za 150 zł + 3 wydruki w formacie 15x21cm
- pakiet "M"- 25 zdjęć za 250 zł + 6 wydruków w formacie 15x21 cm
- pakiet "L"- 45 zdjęć za 400 zł + fotoalbum

Na sesję z reguły przyjeżdżam do domu maluszka, zatem jeśli jest to dalej niż Opole, doliczam koszt dojazdu.

Jeśli natomiast ma Pani na myśli sesje samej ceremonii w kościele + ubieranie maluchów przed kościołem w domu i sesję po mszy z rodzicami + ewentualnie jakaś stylizacja to koszt takiej sesji to 450 zł z fotoalbumem.
Jaki termin wchodzi w grę?

Pozdrawiam
Ela Stojak

Ale my po "starej znajomości" (nasza sesja + dwie moje znajome poszły do niej) płacimy 300zł, za zdjęcia na płytce- na pewno ich będzie mnóstwo, bo babka jak się rozpędzi to końca nie widać :-D ja w całości miałam 100 z czego 50 było orobionych graficznie i 10 na papierze, myślę,że to będzie jeszcze kwestia dogadania...

Sylha- to super cena. A na tamtej sesji twoich dzieci ty byłaś u niej czy ona u ciebie? Ta cała stylizacja dzieci to była jej czy twoja ?

Lola- byłam u niej, ona ma 2 pokoje do zdjęć, jeden jest dla dzieci- pełno do tego gadźetów, moje były jedynie te ich kombinezony ubrane, jezęli chodzi o moje rzeczy reszta od niej, bo w nich też gdzie się nie pokazali robili furorę :-D. U niej nie było źle, bo jak coś kuchnia pod ręką, 3 pokój gdzie mogłam pójść nakarmić...ja w tedy to wykupiłam z groupona za 150zł także wiadomo nie było się co zastanawiać, ale teraz jakbym miała mieć 3 dziecko też bym się nie zastanawiała, bo pamiątka super na całe życie...zabawki, na chwilę, kasę się rozwali na przyziemne rzeczy, a to zostanie :-)

Moje dziecka godzinę temu wstały, niestety u obu noc była dziwna- co chwilę się budziły i wstawały w łóżeczku- nie wiem czy to nie winne wygłupy z chrzestnymi AMi, bo Ci to zawsze z nimi na maxa szaleją...

Ostatnia edycja:
Gienus moj brzusiu jest taki ja bardzo szybko sie pozbylam brzuszka po ciazy 20131128_105724.jpg niewiem czemu zdjecie jest do góry nogami hehe

Załączniki

• 20131128_105801.jpg
    20131128_105801.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 76
  • 20131128_105724.jpg
    20131128_105724.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Dziewczyny z tego,co piszecie to z wami ciąża obyła się łaskawie, mati to ma ładniejszy brzuch niż ja przed ciążą:tak: i smarowałam ten brzuchol Mustelą a w 32 tygodniu dostałam dermatazy ciężarnych pewnie marcikuk pamięta jak nas obie wtedy wszystko swędziało dermatolog kazała mi odstawić kremy,żeby nie podrażniały i poszło:-( te moje rozstępy są cieniutkie byłam u lekarza medycyny estetycznej ,żeby obejrzał i stwierdził,że moim gorszym problemem jest ta pomarszczona skóra na brzuchu zwłaszcza koło pępka . Załamana jestem i nie mogę na siebie patrzeć na plastykę się nie odważę,ale może te lasery by coś pomogły już sama nie wiem. Tak wygląda mój brzuch po serii masaży odchudzających i modelujących-oponka nadal jest i ten pępek taki opadnięty:-(

unnamed.jpg

Załączniki

• unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 88
Do góry