reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Gamelo dzięki za namiary prezentuje się bardzo fajnie, jednak poszukam czegoś nad morzem. My sami mamy domek, niedaleko Zalewu Zegrzyńskiego. To dla nas podobne klimaty.

Milenka28 pogodę faktycznie mieliście rewelacyjną - choć u nas w niedzielę przez chwilę padało. Duże robiliście te chrzciny? Ja wczoraj spisałam gości i okazało się że wcale nie mam ich tak wielu. Zastanawiam się nad obiadem w domu, ale kurcze nie wiem czy chce mi się w to pakować. Nawet nie mam tylu krzeseł...
Na razie dowiadywałam się w jednej restauracji to powiedzieli mi że min gości to 30os, a u mnie wychodzi ok16-20.

Luckaa to normalne że się boisz zostawić dzieci. Moja teściowa też ma dziwne pomysły. Ostatnio wpadła z teściem na pomysł że zabiorą nam dziewczynki na parę dni, kupią im dobrego koziego mleczka, świeżych jajek i będzie ich tym karmiła!! Szok!! Nawet jeżeli to były żarty to wkurzają mnie niesamowicie! Do tego ciągle owija je w koc! Przecież jest teraz ciepło! Nie chcę przegrzewać dzieci i na razie chyba mi się to udawało. Dziewczynki jeszcze ani razu nie chorowały.
Mam nadzieję że szybko wyjdziesz ze szpitala i ze zdrówkiem wszystko już będzie dobrze.

Jakaś cisza na forum....

reklama
witam i ja przy porannej kawce, pogoda do kitu nawet na spacer nie można wyjść ciągle pada no ale patrząc w telewi. inni mają o wiele gorzej.
zrobiłam listę zakupów potrzebnych do ugotowania zupek dla dziewczynek i jutro zaczynam wieeeelkie gotowanie i pasteryzowanie mam w planach pogotować kilka rodzaji ,popodpisywać i potem mieć gotowe
narazie jadły kilka razy marchewkę i jabłko , Roksana nawet nieźle zjadła a Laura umie wypluwać i wszystko ląduje na śliniaku

pozdrawiam wszystkie mamuśki i dzidziuśki
LUCKAA zdrówka kochana jeden plus to że w szpitalku się wyśpisz trochę- wracaj do nas szybko

ANIA ja tez mam ten problem... Nie mam sie w co wbic jutro:( Jestem załamana. Chyba załoze czarne spodnie (długie jak bedzie zimno lub 3/4 jak bedzie cieplej) i kupiłam sobie fajną turkusową bluzeczkę (w camaieu za 25zł), wiec sie w nią wbije. Szału nie ma ale trudno sie mówi.. Nie ja tam bede najwazniejsza:)

A pomoc rodzinki przy dwójeczce często ratuje podupadłe zycie mamy! Ja odkąd pracuje, to tak kocham swoje dzieci, ze nawet nie mam checi na nie sie denerwowac. W tym tyg widziałam je od 8 do 10 rano, a potem od 19.40 do 20-20.15, wiec 2,5 godz na dobe wystarcza:) Zartuje... bardzo tesknie za nimi ale nie chce tracic pracy, o którą walczyłam jak lwica:)

Miłego weekendu! :*

Ja co do wagi mam odwrotny problem bo waze mniej niz przed ciażą i wszytsko na mnie wisi, chyba juz z 46kg przy 168wzrostu :/

A my teraz juz 10 dni bez dzieciakow bo mamy sesje jutro juz pierwszy egzamin z ortopedii i chlopaki sa u dziadkow , tesknimi za nimi jak cholera. Jutro po egzaminie pedzimy do nich chociaz na jeden dzien, na szczescie to tylko 60km. A ostatni egzamin mamy 7 lipca :O i do tego czasu chlopaki wedrują od jednej babci do drugiej :/ po 2 tygodnie i zamina. Masakraa, moja mama mowi ze Misiu juz sam troszke siedzi, a ja tego nie widzialam buuu, juz sie nie moge doczekac jutra... Ale egzaminy trzeba zdac, i zalezy nam zeby zdac dobrze, bo stypendium za oceny z zeszlego semestru moje i mojego B to 900zł razem wiec taka mala pensja, co jak dla nas biednych studentow z dwojkka dzieci to sporoo. Jeszcze rok i 3 miesiace i bedziemy sami zarabiać...

witajcie
widzę,że u was też piękny weekend, my praktycznie non stop na podwórku, w końcu.

Mam pytanie do mam karmiących mlekiem modyfikowanym
jakie mleko podajecie? dzieciakom kończą się kolki nie chcę im pakować mleka antykolokowego zastanawiam sie nad zmianą, moja paediatra powiedziała,że mam zrobić jak uważam.
W piątek byliśmy na szczepieniu, dzieciaki jak zawsze bez gorączki, trochę może pomarudziły. Mały waży 4950,mała 4670, ponoć dobrze, choć mi się zdaje,że mało, ale lekarz wie chyba lepiej...

dostaliśmy skierowanie do poradnii wczesnego usprawniania,żeby sprawdzić jak wygląda rozwój ruchowy dzieci, czy wszystkie dziaciaki tam kieruja,czy znowu moja pani doktor coś wymyśliła?

pozdrawiam czekam na odp.

My na poczatku dawalismy NAN, ale jak juz toras z mam napisala nie pamietam ktora ze to jest wg niej najgorsze mleko to wg mnie tez, kolki byly i w ogole masakra, teraz dajemy Bebilon, tzn juz gdzies od 1,5 miesiąca zycia i wszytsko jest okej, teraz juz dajemy dwójke.

My mielismy od razu z oddzialu skierowanie do Poradni Patologii Noworodka, ale bylismy tam dwa razy i pani dr powierdziala ze nie widzi sesnsu naszych dalszych wizyt bo wsyztsko jest okej. Co prawda na pierwszej wizycie pani dalam nam skierowanie na rehabilitacje ruchowa dla Łukszka bo mial troche krzywa glowke, ale my w sumie nie poszlismy, sami pilnowalismy zeby glowke trzymal na rozne strony. I sie wyprostowala ;)

czesc dziewczyny,
my tez juz po chrzinach i rodzinnej imprezce. wszystko wyszlo super. pogoda sie udala, dziewczyny grzeczne, przespaly calutka msze w kosciele. nawet im nie przeszkadzal fakt, ze karmienie wypadalo im na poczatek mszy, no ale nie chcialam robic "obory" i rozkladac majdanu na koscielnych lawkach;) w domu tez ich nie dokarmialam, bo raz ze wychodzilismy 45 min przed msza, zeby na czas do kosciola dojechac i chrzestnych do kupy zebrac, to zal mi bylo sukienek. balam sie , ze ktoras uleje i beda cale ugigane.

Luckaa trzymam kciuki, u mnie tesciowa tez ma fajne pomysly. ostatnio chciala, zebym dziewczynom cukier na lyzeczce na czkawke dala. ja slyszalam o tej metodzie u doroslych, ale u 2 miesiecznych dzieci nie! no a bolacy brzuszek i kolka to u nas standard, mimo, ze zadna z dziewczyn tego nie ma;)wiec nie jestes sama!!!

Wróciłam!!! Spedzilam w szpitalu 6 godzin i wkoncu sie namascili zebym przyszla w niedziele i przy dobrych wiatrach moze we wtorek bede juz w domu. :confused:

Najgorsze ze tesciowym ciezko cos powiedziec, ja mówie mojemu m ze on ma tlumaczyc swojej mamie, wkoncu sie chyba lepiej znaja. ja nie bede jej pouczac, ona i tak sie wkurzala jak upieralam sie przy swoim. z imionami dla dzieci tez tak bylo, chrzestnymi, chrzcinami itp. Ciagle dopytywala zeby miec kontrole i zebym czegos nie odwalila, a ja mimo jej narzekan i tak dalam synusiowi tak na imie jak sobie wymyslilam,

cześć dziewczyny
Milenka no teraz to ja widzę! Super chłopaki i jakie mają ładne niebieskie oczka, oj nie odpędzą się od dziewczyn...

pauli1983 grzeczniutkie te Twoje córy! Tak jakby rozumiały powagę chwili :)

Luckaa fajnie że już w domku. No i perspektywa leżenia w szpitalu też nie jest długa więc jakoś dasz radę. Temat "teściowa" to temat rzeka - u mnie też ciężko jej cokolwiek powiedzieć bo od razu strzela fochy.

A ja wpadłam w dołek :(( Wczoraj byliśmy na USG brzuszka - ostatnim z serii badań zadanych przez pediatrę. Nie spodziewałam się jakichkolwiek komplikacji. No i zonk. Maja ma wadę nerek. Jest to tzw nerka podkowiasta. Lekarz powiedział że nie powinno to rzutować na ich funkcjonowanie, ale taka nerka wiąże się z częstymi infekcjami itd. Musimy się wybrać do nefrologa i być pod stałą opieką lekarza.

reklama
A co tu taka cisza????? My dzisiaj byliśmy na szczepieniu chłopaki ważą 7640 i 7540, następne szczepienie jak skończą rok ufff nareszcie. Jutro wybieram się z Mateuszkiem do okulisty bo ciągle walczymy z ropką i nie przechodzi a co u was mamusie?????

Do góry