reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

tola gratulacje! niunie ważą bardzo ładnie! Najłatwiejsza część za Tobą (żartuję):-D
Zapraszamy!

U nas też masakryczny upał, na szczeście my mamy ogórdek, kupiliśmy basen i kąpiemy się na zmianę z mężem. Dziewczynki siedzą sobie jak królowe na tarasie pod parasolem. Nawet kojec im wystawiłam. W ciągu dnia jest nieźle, ale wieczory są okropne. Biedaczki są zmęczone ale nie mogą usnąć w tym upale. My z mężem już padamy przy ich łóżeczkach. Godzinę nam zajmuje ich uśpienie. Też mamy wiatrak ale on miele tylko to gorące powietrze.
Za 2 tyg jedziemy nad morze i pierwszy raz bardzo bym chciała żeby już nie było takich upałów. Kiedy ma się ochłodzić? Może któraś z Was oglądała wczoraj prognoze pogody 16-dniową na TVN-ie bo ja przeoczyłam:wściekła/y:

reklama
My na weekend pojechaliśmy do lasu. Było może ze dwa stopnie chlodniej - zero wiatru ale dziewczyny caly dzien to w kojcu to na lezaczkach to na raczkach bo są milośniczkami drzew. :)
Spać w ciągu dnia nie chcą - sen wrog numer jeden - a potem w ten upał wieczorny dają popalić. Coraz wczesniej są zmęczone i spac nie chcą albo usną i za dwadzieścia minut oczy otwierają i trzeba z nimi siedzieć - dobrze by bylo że przy łóżeczku ale one w nich nie chcą.

My tez mamy ogródek ale nie dorobiliśmy sie jakiś oszałamiających drzew i trochę jest patelnia. Czekam zawsze jak z jednej strony całkiem sie zrobi cień i wtedy na dworzu siedzimy. Parasol duzo nie dawał.

Majka przekręca mi się już na brzuch - co sekunda muszę pilnować co robi - łózeczko już jest dla niej za małe :) podłoga za to jest super bo po całym pokoju można się przekręcac. Julka jest bardziej leniwa - jej sie nie chce - umie bo pare razy się przekręciła ale ona woli jak sie ją animuje a nie sama ma się sobą zająć. Choć troszkę jej z tym płaczem przeszło. Ma swoją pszczółkę-karalucha :) kolorową zabawkę i ostatnio strasznie lubi ją ciągnąć za czułki i skrzydła :)

ttolaa serdeczme gratulacje!!! Jak ty udzwignelas tyle kg:D zdrowka dla dziewczynek! i wytrwalosci dla rodzicow:)

Ja wlasnie zastanawiam sie co tu dzisiaj robic. Na dworzu juz jest 30 stopni a ma byc znowu 35;( 3 dni na plazy i mam dosc..w domu nie lubie siedziec i dziewczyny tez bo marudza ale cos czuje ze bedziemy musialy dzisiaj troche posiedziec bo to jedyne chlodniejsze miejsce. Moze wystawie basenik przed dom i troche male jechac nad morze powinno sie juz uspokoic. Teraz to nawet jak 25 bedzie to juz zimno:D Yenefer a do jakiej miejscowosci sie wybieracie? skad wogole jestes?

Iws to wyobraz sobie ze u mnie obie wyczyniaja takie rzeczy w lozeczkach ze non stop trzeba ich pilnowac jak nie spia zeby sobie krzywdy nie zrobily i glow nie porozwalaly! Jeszcze do niedawna spaly w jednym lozeczku a teraz jedno dla jednej za male! Boze jak tak sie stresuje tym ich przewracaniem i pilnuje zeby krzywdy nei zrobily to co bedzie jak zaczna chodzic!!!!!!juz sie bojee..

Ostatnia edycja:
Iws to wyobraz sobie ze u mnie obie wyczyniaja takie rzeczy w lozeczkach ze non stop trzeba ich pilnowac jak nie spia zeby sobie krzywdy nie zrobily i glow nie porozwalaly! Jeszcze do niedawna spaly w jednym lozeczku a teraz jedno dla jednej za male! Boze jak tak sie stresuje tym ich przewracaniem i pilnuje zeby krzywdy nei zrobily to co bedzie jak zaczna chodzic!!!!!!juz sie bojee..

Ja jak słyszę, że już Majka nie śpi to tylko patrzę co robi. Ostatnio tak się przekreciła - leżała w poprzek w nogach łóżeczka i wsadziła je między szczeble i waliła w ścianę. potem nie mogła jednej nóżki wyjąć i troche ją to zezłościło. Jak tylko jej pomogłam to sie zaczeło od nowa. Teraz jak sie już przekręca to oczy dookoła głowy musze miec bo niby taki mały człowieczek a taka spryciara!
My też do południa kiedy jest znośna temp w domu to w nim siedzimy. Czasem po śniadanku dziewczyny na chwilkę usną - jakieś 20 minut czasem jak świeto to 40. :)
Potem się męczymy w upale na dworzu.

yenifer - co do prognozy to upaly powyzej 30 do niedzeli a po niedzieli temp nie powinna przekroczyc 30 (prognoza pogody z wczoraj na TVN)
a co do upałow to polecam klime - my w zeszłym tyg zamotowaliśmy w mieszkanku klime i jest super,pot nie cieknie po du..., maluchy nie sa spocone, biegaja w domu na bosaka, w koszulkach i pampersach, spia spokojnie. Na zewnatrz 35 w domku 27 i wierzcie mi jest przyjemnie (normalnie w domu tzn jesen, zima, wiosna mam 20-23)

a to pytanko to do mnie?:-) Jak nie to i tak odpowiem - jestem spod Warszawy - wybieramy się do Krynicy Morskiej:tak:
tak do Ciebie Yenefer:) myslalam o Tobie ale zapomnialam napisac:) oo to daleko od nas. Ja mam 90km nad morze ale do Miedzyzdrojow!

mamablizniaczek wlasnie marzy mi sie klima! tylko u nas rzadko sie zdarzaja takie upaly..wiec nie myslelismy o tym wczesniej..ale upaly sie skoncza niedlugo i w sumie mysle ze jakos przezyjemy chyba.

A moje dziewczynki zmeczyly sie upalem:

Ostatnia edycja:
GEMINI kubeczki przyszły dzisiaj :) Zamówiłam te 12+ i są ok. Cieszę się, że wzięłam te, a nie mniejsze!
Dziewczyny najpierw nie wiedziały o co chodzi i zabrały się za obgryzanie gumowego dna. Ale w końcu zorientowały się, że w środku jest herbatka i zaczęły kombinować jakby się tu napić. Potem już poszło szybko, kubeczki zostały szybko opróżnione. Tylko, że piją na leżąco, a na siedząco nie potrafią :( Czyli jak na razie kubki na spacery się nie nadają. Zostajemy przy butelkach. Ale i tak jestem bardzo zadowolona z zakupu, to naprawdę fajna sprawa, bez porównania z kubkami z dzióbkiem!
DZIĘKI za polecenie!! Pewnie bez Twojej opinii nie zdecydowałabym się na zakup :))

reklama
Do góry