reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Milutek ja również uzywam Huggies u nas nie było poblemów. I nigdy nie smarowałam niczym pupki tylko jak zdarzyło się że poleżały chwilę z kupką i miały lekkkie zaczerwienienie. Tak jak pisze Olis spróbuj sudocremu i może przed kąpielą przewietrz im dupki
I faktycznie zszedł Ci ten linomag... :)

reklama
Iws zadzwiajace podobienstwo:) Moze to jakies bratnie dusze;) wogole super by sie bylo spotkac tak wszystkie razem z maluchami:) ale by bylo! Mam nadzieje ze bedzie jakis zlot blizniakow niedlugo nie tak daleko zeby mozna bylo sie wybrac:)
A co do Twojej nowej fryzurki to super ze cos zrobilas dla siebie i jest Ci z tym lepiej!:) Ja od dawna mysle o obcieciu wlosow, ale znowu tyle lat je zapuszczam ze mi szkoda! I moj fryzjer jest temu przeciwny tak wiec zawsze sie konczy na samych pasemkach i podcieciu koncow. Musze sie wybrac niedlugo!

Wlasnie czytam ze nie powinnismy porownywac dzieci bo ta blad rodzicielski, ale przy blizniakach to strasznie trudne. Poczytajcie: 12 najczęstszych błędów, które popełniają rodzice - Wychowanie - Mam dziecko - Onet.pl Dziecko

:) Ciekawe czy Majka by rozpoznała Majkę a Julka Julkę :)
A obcięcie włosów dobrze mi zrobiło, teraz czekam na wiosnę by poczuć trochę kobiecości w swoim ciele bo chyba każdej z nas - tym bardziej po urodzeniu dwójki - tego potrzeba... żeby zrzucić tyle tych ubrań i na nowo rozwinąć skrzydła i mieć więcej sił i chęci na zajmowanie się dzieciakami :)

Co do porównywania bliźniąt to u mnie z tym trudno. Obie córki nie wyglądają nawet jak siostry - nie podobne sa do siebie tak bardzo, że o bliźniactwo nikt ich nie posądzi :) W klasie pewnie będa pytac czy nazwisko to przypadek i czy sa spkrewnione! :) Obie są jak niebo i pieklo - nie podobne do siebie, do każdej ubrania nawet w innym stylu pasują, włosy - kolor i faktura inna, fryzury też! Reasumując my niby, że mamy bliźniaczki, to mamy przede wszystkim dwie osobowości, do których trzeba nauczyc się podchodzić w rózny sposób!!!

Milutek - co do chusteczek to my uzywamy tych co Ty i one się sprawdziły najlepiej. Zaraz po urodzeniu do jakiegoś 4-5 miesiąca stosowaliśmy Bepanthen - był rewelacyjny - nigdy nic nei wysoczyło ani sie nie odparzyło. Sudocrem dopiero teraz się sprawdza - wcześniej ciągle się ważył. Wietrzenie pupy jest bardzo ważne - mimo iz jest zima i chłodniej, to zawsze można nagrzać i niech tak dzieciaczki poleżą z 1-15 minut. I im to dobrze zrobi i pupom, a i rodzice będa miec frajdę. Pare razy się pewnie zsiusiają, ale to piękny widok :)
A co nakładania to im więcej się nałozy tym gorzej, cienka warstwa w zupełności będzie spełniac swoją rolę i chronić przed odparzeniami.

Ostatnia edycja:
Milutek moje mialy takie chrostki to im lekarka kazala zrobic taka masc z witamina i mowila ze spokojnie mozna jej uzywac zamiast sudocremu bo ja go uzywalam i uzywam ale czasami jak dostana jakiegos odparzenia to smaruje im ta mascia i momentalnie znika.Tylko musisz miec recepte od lekarza a ona kosztuje 2zl podajrze ja mam jeszcze jedna ktora robili mi w pazdzierniku

2ania ta masc z pazdziernika juz sie nie nadaje!! Jesli robiona w aptece to po gora2 miesiacach jest zepsuta

Linomag sie mi skonczyl bo tak mi go kazała dr od dzieci walic ze pol reki swojej bym jedna taka porcja wysmarowala. Spróbujemy tego wietrzenia a sudocrem mam w zapasie i alantan tez mi sie niedługo będzie kończyć wiec wrócę do linomagu.

I tak właśnie myślę ze to ani nie pieluchy bo byłoby to wcześniej ani chusteczki. Nawet nie plyn do kąpieli bo miałyby to na całym ciele a nie tylko na pupie.

Ostatnia edycja:
milutek-zalezy gdzie te krostki,jak na posladkach to pewnie potówka albo rumien jakis,jesli w rowku to pewnie odparzenie.ja wtedy odstawiłam chustki i myłam pupy woda z szarym mydlem albo z oilatum i potem sudocrem,a moi az do krwi sie odparzali...

olis-gratulacje z okazji 5 mesiaca!!!

yen-sto lat!!!

nat jak sa głodni na raz to karmie na poduszce-fasolce spod pachy,tzn.twarzą do mnie,nóżki w dół pod moje pachy:)ale zdecydowanie wole pojedynczo,choc to bardzo czasochłonne.

gastone-tzymaj sie tam i daj znac co z małym.

Ayla- krostki są na bokach nóżek- na wysokości jakby pachwinek i na wzgórkach siusinki. Nic w rowkach i nic na pupie....

U nas tak miała Milenka... dostała na to maść i ładnie przeszło... kazała też lekarka myć szarym mydłem i nie smarować sudokremem... ale najlepiej pokazać lekarzowi jak będziecie.

reklama
Do góry