reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
Jolu te kuchnie sa tak cudowne ze ja to bym chciala nawet 3 zeby miec swoja:D oj boje sie przy jednej moga byc bitwy..Twoje dziewczynki to widac ze sa jakies bardziej ulozone..moze tez starsze i juz ciut madrzejsze;) poki co jak bylismy w sali zabaw i tam stoi kuchnia..zero zainteresowania bylo ale w sumie co innego jak w domu by sie pojawilo cos nowego bo juz wszystko nudne..a tam duzo innych atrakcji bylo.

Kasiu
to jednak norma u blizniat z tymi walkami w wozku. Moja znajoma co ma dziewczynki przezywa to samo..nawet im juz wozku zamienialysmy, jak razem spacerowalysmy,zeby je zajac choc na chwile:)
Co do kuchni z ikei to masz przeciez kochana zdolnosci, jak malo kolorowe to mozna samemu cos na nich wymalowac:)))dziewczynki pewnie chetnie by pomogly:D
Co do tv to u mnie ddtvn poranne to juz norma:)

Gastone
ja tez trzymam kciuki:)))

Ostatnia edycja:
Lenna ja nie podaje dwóch dań, bo nie zjedzą. Zwykle jest albo jakaś zupa mix - z mięsem i warzywami albo drugie danie, ale bez zupy. Na razie więc odpuściłam, może za parę miesięcy spróbuję z jakimś dłuższym odstepem podawac 2 dania.

Lenna..u nas zawsze jedno danie....:-)
Tylko jak zupke robie albo rosol to zawsze z miaskiem daje...
Dzis np makaron, losos i brokula ...

Ania..no to stronke juz masz.... teraz juz i w Polsce sa te kuchnie bo np w tamtym roku nie dostarczali do tego kraju..wiec mozesz sobie sprawic prezent na Mikolaja:-D:-);-)

Mnie to te przybory kuchenne "jaraja"!!

Ostatnia edycja:
no, u mnie jeszcze śpią. polożylam jakos po 13, WOjtek usnął dość szybko, Asia gadala, gadala, az w końcu stwierdziłam,że pojde do niej bo pewnie wrzucila smoka i na bank nie zaśńie. Faktycznie, smok na podłodze, daję drugiego ale ona do mnie. hmmm, okazało się że kupa, no to nagadałam co trzeba wolać 9 jeszcze nie umie, ale niech wie) umylam i zaniosląm z powrotem, chwilę krzyczala, ale zasneła. i na razie śpią oboje jeszcze, raz się przebudziła, utulilam i śpi. Ja się tylko dziwię bo one potrafią mi tak w dzień ze 3 godziny przespać, wasze tez tak maja??? Wstają teraz koło 7-8 potem kładę ok 13 ( jak za wcześnie to tylko wycie jest)i śpią do 16 często a wieczorem koło 20 kąpię i zaraz spac. WYchodzi na to ze na sapacer nie mam kiedy wyjść, będe musiala obiadek gotować chyba wieczorem i wychodzić przed poludniem, bo w tym czasie zupkę robię, żeby mialy przed spaniem... Ech, znowu sie trzeba nzreorganizować...
gastone, fajnie macie z tym biznesem, ja chyba czuję jaki to pomysł;) Powodzenia. A jak wpadniesz to mam pytanie do ciebie i męża - jak się przygotowac do sesji zdjęciowej?? Moje dzieci słabo współpraacują, Asia jeszcze, ale Wojtek indywidualista nie będzie pozował do zdjęć przecież, jeszcze z siostrą??? Chcielibyśy mieć jakieś fajne wspólne zdjęcia i musze sie umówić na tą sesję z grupona co kupiłam kiedyś. Pytanie do wszystkich - macie jakieś pomysly - jak sie ubrac, jakie zabawki wziąć??

co do siedzenia w wóżku to ja do paląka przyczepilam takie kolorowe kastaniety, jak się nudza to mowię klik klik i się chwilę zajmą. jedzenie tez wożę.n A picie jak się nie dadzą wsadzić obiecuję;) wtedy grzecznie siadają i dostają po flaszce;) bic się raczej nie biją czasem sobie zabawki zabierają, a czasem podają;)
a wychdzenie na spacer to moj[a nerwowka bo ciagle coś ginie. najgorzej jak po spacerze kilka osób je rozbiera, potem nic nie moge znaleźc. I się chyba skubane już nauczyły, znoszą mi różne swoje rzeczy, Asia to mi nawet moje buty wybiera i przynosi:DDDD

pokazujecie takie fajne zabawki że musz e pomyślec. jakoś ciągle mam wrażenie,że u nas w domu nie ma fajnych zabawek:(y

Yen, ja znalazlam tu fajne kuchnie i takie jakieś przystęniejsze ceny;) MOże i ja coś wymyśle, ale to raczej bliżej urodzin, moje jeszcze nie kumają takich zabaw...

Ostatnia edycja:
lenna, ja daję dwa dania już od jakiegoś czasu. A to głównie powodu bezmleczności moch dzieci . Nie dostaja driugiego śniadania tylko zupkę tak koło 12 przed spaniem ( nie dodaję do niej mięska), a jak się obudza to drugie danie ;)

reklama
lenna ja daje odkąd małe skończyły 1,5 roczku, ale nie zawsze - zwykle jak mam trochę "gorsze" drugie danie np bezmięsne naleśniki to ugotuję jakąś zupkę. Dziewczyny bardzo lubią:tak:

Jola te kuchnie są gigantyczne, ale ceny też mają :szok: Ale tatuś kupi wszystko swoim księżniczkom nawet jeśli to kosztuje fortunę:cool:

Gosia ja to chyba też wiem co to za biznesik:-p

Marta szykujesz się z dzieciaczkami do sesji zdjęciowej? Ja noszę się z takim zamiarem ale pewnie nic z tego nie wyjdzie. Tak samo jak chciałam sobie zrobić zdjęcia brzuszkowe i pupa...nie zrobiłam:sorry:

Do góry