reklama
martyna222
udało się ! :)
Hej!
Dawno się nie odzywałam ale też już urodziłam
13.04 przyszli na ŚWIAT moje chłopaki Kacper 2190 i 46 cm i Tomek 2300 i 46 cm od tygodnia jesteśmy już w domu
Mam pyt. bo moje chłopaki to niejadki a zwłaszcza Kacper, je bardzo małe porcję a jak go karmię na siłe to mu się ulewa, co prawda przybierają na wadze obeje ale boję się że jedzą za mało...karmię piersią i jeszcze dokarmiam...
ile jedli wasze dzieci i jak przybierali na wadze????????????
pozdrawiam
Dawno się nie odzywałam ale też już urodziłam
13.04 przyszli na ŚWIAT moje chłopaki Kacper 2190 i 46 cm i Tomek 2300 i 46 cm od tygodnia jesteśmy już w domu
Mam pyt. bo moje chłopaki to niejadki a zwłaszcza Kacper, je bardzo małe porcję a jak go karmię na siłe to mu się ulewa, co prawda przybierają na wadze obeje ale boję się że jedzą za mało...karmię piersią i jeszcze dokarmiam...
ile jedli wasze dzieci i jak przybierali na wadze????????????
pozdrawiam
Gemini81
Fanka BB :)
Martyna przede wszystkim gratuluję! Jeżeli przybierają na wadze, to nie ma się co martwić. A już na pewno nie warto wpychać na siłę
U mnie jedna niunia w pierwszych tygodniach ledwo 30 ml ze strzykawki na jedno karmienie wypiła, a przy piersi w ogóle zasypiała i nie szło jej dobudzić. Potem apetyt się rozkręcił. Najważniejsze, że waga jest dobra

Milenka28
justys-wszystkiego naj naj najlepszego z okazji trzeciej rocznicy slubu!!!!!
a dziewczynką niech szybciutko katar minie.
anulka-no prosze jakie masz dzielne dziewczynki,i super waga.
omena-trzymam kciuk za niunie.oby jak najszybciej was wypuscili do domu.
witam sie i ja w ten sliczn,sloneczny dzien.moje dzieciaczki spia ale jak wstana to idziemy na spacer.
mamuski,mam pytanie czy wasze dzieci spia w nocy jak jest pełnia?bo ja zauwarzyłam że moje sie wierca,krecą i budza sie z krzykiem przez te ostatnie trzy dni co jest pelnia.
pozdrawiam.
miłego dnia.
No jak byś pisała o moich chłopakach:-) też nie spokojnie śpią
WSZYSTKIM DZIĘKUJEMY ZA ZYCZONKA
KOCHANE JESTESCIE
MAJKA jak usg?? Pisz koniecznie
A to życzenie upojnej nocy poslubnej czemu takie blade?? hihi... coś Cię zawstydza
ZOSIA moze chłopaki sie przejadają albo maja za duzo połkniętego powietrza w brzuszkach?? Nie wiem co to moze byc - ale moze chodzi o trzymanie ich pionowo??
Hej MARTYNA! Moje smerfetki jadły przez ok 1-1,5 mies po 15-30ml.. Wikusia tez ulewała, nawet bym to nazwała chlustaniem. Ale po ok 2 mies wszystko samo przeszło.
Ależ u nas dzisiaj po południu marudowo... Dzieci nie spały ale o 19.30 juz padły. Pewnie jutro bedzie pobudka o 6
Chyba oszaleje! A katar jak był, tak jest dalej...
Zaraz ide sie wymoczyc przed nocą poślubną
))) Bużka!

MAJKA jak usg?? Pisz koniecznie
ZOSIA moze chłopaki sie przejadają albo maja za duzo połkniętego powietrza w brzuszkach?? Nie wiem co to moze byc - ale moze chodzi o trzymanie ich pionowo??
Hej MARTYNA! Moje smerfetki jadły przez ok 1-1,5 mies po 15-30ml.. Wikusia tez ulewała, nawet bym to nazwała chlustaniem. Ale po ok 2 mies wszystko samo przeszło.
Ależ u nas dzisiaj po południu marudowo... Dzieci nie spały ale o 19.30 juz padły. Pewnie jutro bedzie pobudka o 6

Zaraz ide sie wymoczyc przed nocą poślubną
Milenka28
Dziewczyny prosze pomóżcie mi. Moje chłopaki jak zjedzą i ich odstawiam do łóżeczka, chwilke poleżą a potem zaczynają sie wiercić, stękać, wyginać sie i strasznie płakać. Nie jest to tylko na wieczór tylko prawie po każdym jedzeniu. Jak ich biorę na ręce albo mąż prawie zaraz prawie zaraz przestają. Co to może być?
Paulinka
![]()
Nie chcą chłopaki spać w łóżeczkach, u mnie też tak było, teraz też tylko nockę przesypiają w łóżeczkach i to też nie całą ale nie mają wyjścia muszą w końcu polubić swoje łóżeczka:-)
martyna-wielkie gratulace!!!!!!!!!!!!!!
moi chlopcy w pierwszym miesiacu jedli co 3 godz.po 30-40mil.mikołaj mi tez ulewał(ale ne zawsze)
milenka-mam nadzieje ze pelnia sie juz skaczy i nasze dzieci beda spac juz grzecznie.
witam sie i ja wieczorem.
moje dzieciaczki juz spia a ja mam chwilke dla siebie.zaraz ide pocwiczyc i pod prysznic i spac bo jakas taka padnieta jestem.
milej i spokojnej nocki!!!!
moi chlopcy w pierwszym miesiacu jedli co 3 godz.po 30-40mil.mikołaj mi tez ulewał(ale ne zawsze)
milenka-mam nadzieje ze pelnia sie juz skaczy i nasze dzieci beda spac juz grzecznie.
witam sie i ja wieczorem.
moje dzieciaczki juz spia a ja mam chwilke dla siebie.zaraz ide pocwiczyc i pod prysznic i spac bo jakas taka padnieta jestem.
milej i spokojnej nocki!!!!
Majka 1978
justyśodnośnie nocy poślubnej to nie wiedziałam czy bawią cię takie żarty ale widzę że tak
pisz jutro rano jak było.....................
my po badanku mama cała w skowronkach bo w główce wszystko w jak najlepszym porządku jutro do pediatry z wynikiem zobaczymy co powie
a najlepsze było jak wróciłam i położyłam na stole zdjęcie z USG Laury a mój najstarszy synek (7 lat) mówi wskazując na zdjęcie
-mamo co ty znowu będziesz rodzić ha ha ha.......
pisz jutro rano jak było.....................
my po badanku mama cała w skowronkach bo w główce wszystko w jak najlepszym porządku jutro do pediatry z wynikiem zobaczymy co powie
a najlepsze było jak wróciłam i położyłam na stole zdjęcie z USG Laury a mój najstarszy synek (7 lat) mówi wskazując na zdjęcie
-mamo co ty znowu będziesz rodzić ha ha ha.......
cześć dziewczyny
MARTYNA - Pzedewszystkim WIELKIE GRATULACJE.
Skąd te podejrzenia, że mało jedzą, i dlaczego dokarmiasz jak masz pokarm. A ile przybrali od urodzenia, wtedy będziemy mogli odpowiedzieć ci na to pytanie czy jedzą za mało.
Ja karmię od urodzenia chłopaków tylko piersią i Kamilek przybrał już 1250 a Michałek 1350.
Wczoraj byłam u lekarza i Kamil niestety ma jeszcze żółtaczkę, mam zrobić jeszcze raz badanie na poziom bilurbiny i badanie moczu. Jeżeli chodzi o michałka to ma wodniaczka ale lekarz powiedział że nie trzeba nic robić sam się wchłonie. A tak poza tym wszystko ok.
Dziewczyny miało któreś z waszych pociech podejrzenie przepuklinki pępkowej, jak tak to co z tym robiłyście.
JUSTYŚ - masz rację dolegliwość którą mają moje chłopaki raczej jest spowodowana ich obżarstwem, bo lekarz wytłumaczył mi że układ trawienny jest nie do końca rozwinięty i dlatego jeżeli by jedli mniej to prawdopodobnie by mieli mniejsze dolegliwosci a że się objadają to brzuszki bardziej bolą. Ale jak tu nie dać dziecku jeść jak jest głodne co nie.
MILENKA - ale jak tu ich nauczyć w tych łóżeczkach spędzać więcej czasu?

Paulinka
MARTYNA - Pzedewszystkim WIELKIE GRATULACJE.
Skąd te podejrzenia, że mało jedzą, i dlaczego dokarmiasz jak masz pokarm. A ile przybrali od urodzenia, wtedy będziemy mogli odpowiedzieć ci na to pytanie czy jedzą za mało.
Ja karmię od urodzenia chłopaków tylko piersią i Kamilek przybrał już 1250 a Michałek 1350.
Wczoraj byłam u lekarza i Kamil niestety ma jeszcze żółtaczkę, mam zrobić jeszcze raz badanie na poziom bilurbiny i badanie moczu. Jeżeli chodzi o michałka to ma wodniaczka ale lekarz powiedział że nie trzeba nic robić sam się wchłonie. A tak poza tym wszystko ok.
Dziewczyny miało któreś z waszych pociech podejrzenie przepuklinki pępkowej, jak tak to co z tym robiłyście.
JUSTYŚ - masz rację dolegliwość którą mają moje chłopaki raczej jest spowodowana ich obżarstwem, bo lekarz wytłumaczył mi że układ trawienny jest nie do końca rozwinięty i dlatego jeżeli by jedli mniej to prawdopodobnie by mieli mniejsze dolegliwosci a że się objadają to brzuszki bardziej bolą. Ale jak tu nie dać dziecku jeść jak jest głodne co nie.
MILENKA - ale jak tu ich nauczyć w tych łóżeczkach spędzać więcej czasu?

Paulinka
Ostatnia edycja:
reklama
MAJA spoko spoko
Mam wprawdzie 30 lat ale dowcip i dobry humor to moje drugie imię
Nocka była hmmm... a była nocka??;-):-) hihi
Ale Cię synus podsumował
) Dobry jest!! Brawo!
ZOSIA u mnie Gabrysia miała przepukline pępkową. Pani dr nam podpowiedziała, zeby zaklejać ją plastrem. A więc: potrzebne sa dwie osoby, jedna podkurcza dziecku nózki i wciska palcem pępek ile sie da, a druga osoba zakleja pępuszek plastrem. Ma to byc mniej więcej zaklejone w ten sposób X
A zmiana plastra ma byc raz na dobe czy po kąpieli - wg uznania. U nas sie wchłonęło w ciagu 3 tyg. I teraz jest spokój.
A co do karmienia, to próbuj im dawac moze mniej jeść ale częsciej. Zeby te małe żołądeczki sie nie przemęczały
Gdzie sie podziała reszta mam?? Wiem, ze jest piękna pogoda ale jakoś nie wierze, że nie podłączacie sie do tlenu (tzn. nie włączacie kompa);-) Mój M sie ze mnie smieje, ze jak ja siedze przy kompie to dopiero oddycham
Musze sprawdzic konto czy przyszła jałmużna mojego M
Bo nie ma za co żyć!!
Ale Cię synus podsumował

ZOSIA u mnie Gabrysia miała przepukline pępkową. Pani dr nam podpowiedziała, zeby zaklejać ją plastrem. A więc: potrzebne sa dwie osoby, jedna podkurcza dziecku nózki i wciska palcem pępek ile sie da, a druga osoba zakleja pępuszek plastrem. Ma to byc mniej więcej zaklejone w ten sposób X

A co do karmienia, to próbuj im dawac moze mniej jeść ale częsciej. Zeby te małe żołądeczki sie nie przemęczały
Gdzie sie podziała reszta mam?? Wiem, ze jest piękna pogoda ale jakoś nie wierze, że nie podłączacie sie do tlenu (tzn. nie włączacie kompa);-) Mój M sie ze mnie smieje, ze jak ja siedze przy kompie to dopiero oddycham
Musze sprawdzic konto czy przyszła jałmużna mojego M