reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Dwa tygodnie temu ważyły 5500 i 5300. Teraz nie wiem, bo nie byliśmy w przychodni, ale na łazienkowej wadze wychodzi 5900 i 5600. Oczywiście te domowe pomiary nie są dokładne i nie biorę ich pod uwagę.
A Twoi panowie ile ważą?
U mnie chłopaki ważą 5140 i 5300 tylko że to wcześniaki i przy urodzeniu mieli po 2kg

reklama
Witam mamuski
Czy moge do Was dolaczyc?Rowniez jestem mama blizniaczek ,ktore w maju skoncza 3 latka:tak::tak::tak:
Pozdrawiam

witam mamusie!!!!:-)
byłam dzisiaj z moimi dzieciakami w poradni wczesnej interwencji,i musze wam powiedziec że jestem bardzo zaowolona,pani doktor była bardzo zaskoczona i strasznie zadowolona z mojego mikołaj powiedziała ze jest duza poprawa i oby tak dalej a bedzie super.
musze wam powiedziec ze mi ulżyło......mam nadzieje ze teraz bedzie tylko lepiej!!:happy:
mamusie macie cos sprawdzonego a za razem skutecznego na zabkowanie bo mój alanek daje mi popalic (i to najbardziej w nocy)nurofen pomagał ale go nie chce tak faszerowac bo ponoc nie wolno, mam zel ale on tylko na 2-3godz.pomaga.juz nie wiem jak mu pomuc!!!:-(

Witajcie podwójne mamusie :-)
tak ten czas przy dzieciach leci, że nie ma kiedy wejść na forum, a jak przychodzi wieczór i dziewczynki śpią to poprostu mi się palcem ruszyć nie chce...
Dzisiaj pierwszy raz byliśmy na półgodzinnym spacerku! Oczywiście cały spacer przespany, a po spacerku karmienie i spanko!

Dziewczyny, możecie napisać jakich laktatorów używacie? jeśli używacie :)
Moim królewnom chyba mało mojego pokarmu i coraz więcej musze je dokarmiać sztucznym mlekiem! i przez to się troche towarzystwo rozleniwiło i tak się zastanawiam czy nie odciągać pokarmu i podawać im moje mleko w butelkach... a przy okazji będę wiedzieć ile tego się produkuje!:-)
A jak u Was z ulewaniem? Ja już nie mam do tego siły... odbijamy i mimo to się ulewa... czasem 2-3 razy dziennie muszę je przebierać bo są całe mokre... macie na to dziadostwo jakąś radę?

A u nas okazało się, że jest skaza białkowa, na całe szczęście niewielka. Ja już zapomniałam jak smakuje mleko i nabiału prawie żadnego nie jem. Musimy też zmienić mleko, którym dokarmiamy, no i zmienilismy na Bebiko HA, które normalnie śmierdzi i jest paskudne w smaku. :eek:

My podajemy Bebiko HA1 i narazie to fajnie tolerują! A to że smierdzi i jest niedobre to masz racje!

Dziewczyny a ajak u was ze spaniem, bo moje w dzien potrafia 4 godz spac, a w nocy nawet co godz musze wstawac. W nocy trzymam oczy na zapałki.

Moje śpią bardzo ładnie.. czasem muszę je na siłe wybudzać do jedzenia... a w nocy wstajemy co 3-4 godziny na kamienie!

Moje malutkie od urodzenia jadły co 3 godziny i tak też się budziły w nocy. Nie pamiętam kiedy dokładnie zaczęły sobie wydłużać czas nocnego spania, ale dość szybko. Teraz dostają kolacyjkę ok 20.30-21 i śpią do rana, tj. do 5.30-6 :tak:
Ja po odstawieniu fenoterolu nie miałam żadnych skurczy. A byłam przekonana, że urodzę zaraz, jak tylko przestanę łykać to świństwo :sorry:

Jak ja marzę, żeby moje przespały tyle czasu w nocy bez pobudki...:-)

Ja brałam Fenoterol do ostatniej chwili przed cc, więc nawet nie wiem co by się działo po odstawieniu, ale po moim twardnieniu przypuszczam, że szybko zaczęłoby się coś dziać!

A jak u Was z ulewaniem? Ja już nie mam do tego siły... odbijamy i mimo to się ulewa... czasem 2-3 razy dziennie muszę je przebierać bo są całe mokre... macie na to dziadostwo jakąś radę?
Ja dodaję do mleka Nutriton i sprawdza się rewelacyjnie. Żadnego ulewania :tak:

Dowikla witamy :-)

Lidka, a próbowałaś Viburcol N? U nas też już się zaczyna :baffled:
własnie wczoraj podalam pierwszy raz viburcol n i chyba nie pomoglo bo 3 razy mialam pobudke!!
dla czego dzieciaczki tak sie musza meczyc?!!!
juz nie mam pojecia co mu podawc-a jest taki niegrzeczny ze szok!!!

Witajcie podwójne mamusie :-)
tak ten czas przy dzieciach leci, że nie ma kiedy wejść na forum, a jak przychodzi wieczór i dziewczynki śpią to poprostu mi się palcem ruszyć nie chce...
Dzisiaj pierwszy raz byliśmy na półgodzinnym spacerku! Oczywiście cały spacer przespany, a po spacerku karmienie i spanko!

Dziewczyny, możecie napisać jakich laktatorów używacie? jeśli używacie :)
Moim królewnom chyba mało mojego pokarmu i coraz więcej musze je dokarmiać sztucznym mlekiem! i przez to się troche towarzystwo rozleniwiło i tak się zastanawiam czy nie odciągać pokarmu i podawać im moje mleko w butelkach... a przy okazji będę wiedzieć ile tego się produkuje!:-)

My podajemy Bebiko HA1 i narazie to fajnie tolerują! A to że smierdzi i jest niedobre to masz racje!

Moje śpią bardzo ładnie.. czasem muszę je na siłe wybudzać do jedzenia... a w nocy wstajemy co 3-4 godziny na kamienie!

Jak ja marzę, żeby moje przespały tyle czasu w nocy bez pobudki...:-)

Ja brałam Fenoterol do ostatniej chwili przed cc, więc nawet nie wiem co by się działo po odstawieniu, ale po moim twardnieniu przypuszczam, że szybko zaczęłoby się coś dziać!
magda b-moi chłopcy tez tak strasznie ulewali nie moglam nadązyc z praniem ciuszków!!po zmianie mleka było troszke lepiej z tym ulewaniem ale tak naprawde to jak mieli 5 miesiecy w tedy skaczyło sie ulewanie.

reklama
własnie wczoraj podalam pierwszy raz viburcol n i chyba nie pomoglo bo 3 razy mialam pobudke!!
dla czego dzieciaczki tak sie musza meczyc?!!!
juz nie mam pojecia co mu podawc-a jest taki niegrzeczny ze szok!!!
Ja miałam jeden taki tydzień, że myślałam, że ucieknę z domu :eek: Gorączka + wycie (2 na raz, w dzień i w nocy) + hektolitry śliny + gryzienie + całkowity brak apetytu. Przeszło im...po szczepieniu. Od tamtej pory zdarzają się ataki ząbkowania, ale chwilowe. Pomarudzą, pogryzą, wymienię śliniak i jest ok. Mam nadzieję, że zęby wyjdą im jak najpóźniej (no chyba, że mają się tak męczyć, to niech wyłażą raz a porządnie!!). Na razie widać tylko białe kreseczki na dolnych dziąsełkach :-D

Do góry