reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

Z autopsji - dziewczyny, taki pas po CC bardzo pomaga, nie ma sie wrazenia, ze zaraz rana peknie, mozna spokojnie kichnac, kaszlnac i sie smiac :tak: Polecam!

Takie pasy Pani Teresy sa nie tylko wciagane, sa tez takie na rzep i ten raczej polecam, bo mozna sobie go wyregulowac :-)

reklama
Pytałam lekarza a'propos tych pasów i powiedział mi, że owszem dla psychicznego komfortu mogę sobie kupić bo szczuplej się wygląda, ale jest jeden szczegół... mięśnie się rozleniwiają i po długim noszeniu ciężko osiągnąć szybko naturalnie płaski brzuch. Więc ja chyba wolę pochodzić troszkę z flaczkiem po porodowym niż potem mieć oponkę przez nie wiadomo jak długo.

nam położna mówiła to samo... że mięśnie nie pracują tak efektywnie jak bez niego i dochodzenie do formy trwa dłużej... Poza tym nie wolno ich używać przed upływem 6 tygodni od porodu bo to może bardzo źle wpłynąć na obkurczanie macicy! ...

ff noto problem z głowy, nie kupuję, chyba trzeba będzie zaprzyjaźnić się z moim przyszlym przyjacielem Panem Flaczkiem:-D

A ja właśnie kupiłam.
Myślę, że przesadą byłoby noszenie go 24/h natomiast na logike
(moją) na początek po CC na pewno pomoże mi chwycić równowagę, łatwiej podnosić się itp...
Potem okazjonalnie - jak zwykle uważam, że ci którzy są bardzo za albo bardzo przeciw to skrajności. Znalazłam sobie włąsną interpretację gdzieś pośrodku :-D

Kaja - Metoda złotego środka jest najbezpieczniejsza zapewne ;-)
:
Ostatnio rzuciło mi się na głowę... planuję i kalkuluję: ile mi zajmie powrót do sylwetki sprzed... Pisałam parę dni temu, że bez mierzenia kupiłam sukienkę w mango- bo się zakochałam (plus była 50% przeceniona) - teraz nie mogę się doczekać, kiedy w nią wskoczę! Chyba zafundowałam sobie najlepszą motywację jaką tylko mogłam. Wklejam foty w zał., ale dodam, że na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciu...

Załączniki

• 11440834_02.jpg
    11440834_02.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 60
  • 14440834R.jpg
    14440834R.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Rany, jasne, ze 24h w tym pasie to sie nie chodzi i nie spi! :no: ja używałam tylko na poczatku po CC, tylko do czasu az rana byla na tyle obolala, ze ja mialam wrazenie, ze zaraz pusci mi szew ;-)(takze na psyche pas robi dobrze!). Zdejmowalam do karmienia wlasnie dlatego aby macica sie lepiej obkurczala. Potem powolutku zaczelam cwiczyc brzuszki (po pologu) i dosc szybko brzuch sie wciagnal :-) A na tego flaczka to dobre jest smarowanie balsamem lub oliwka tak jak w ciazy. Polecam Mustele, krem po porodzie :-D 1 opakowanie starczy na dluuuugo a skora brzuszka jest dobrze nawilzona i ladnie sie sciaga. Tylko nie wolno smarowac tym kremem okolicy ranki po CC!

Do góry