reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

u mnie waga sprzed ciazy 56kg i dzis juz tez 56kg;-) sposób prosty-posiadac dziecko ktore czesto i duzo ulewa,wtedy niezlaeznie od pory dnia i nocy trzeba je nosic min 30min. zeby sie ulozylo;-) (tzn tak bylo przez pierwsze 2 mies).a tak powaznie to ja zadnych diet nie stosowalam, jem wtedy kiedy moge, i to co akurat mam, na spacerki chodze a nie wychodze i siadam na ławce ( 2h spaceruje wiec to napewno tez pomaga) i to w zasadzie tyle.
zycze duzo wytrwalosci!!!

reklama
ooo ... może nowy wątek tchnie we mnie nowe siły :-D

U mnie stanęło na 4 kg mniej niż przed ciążą ... wynik całkiem, całkiem, ale cały czas marzy mi się zrzucenie jeszcze 5 kg ... tylko, że na razie na marzeniach się kończy :sorry:

A6W było zbyt czasochłonne, więc po tygodniu poszło w odstawkę na rzecz starych dobrych brzuszków :eek: zaczęłam od 5 serii po 8 ... jakie to żałosne :-D:-D:-D ... ale co tydzień dodaję jedną serię i w tym tygodniu jest już 7 serii ;-)

a jeśli chodzi o dietę, to robię 'postępy' ... odkąd u małej skończyły się brzuszkowe kłopoty, wzbogaciłam ją oczywiście o nabiał :rofl2: ciasteczka, cukiereczki, czekoladki itp :zawstydzona/y: ale przynajmniej dzięki tym przekąskom na kolację jem 2 kromki zamiast 8 :-D a to już zawsze jakiś sukces :rofl2:
podziwiam Was, że jesteście w stanie utrzymać dietę, bo ja przy karmieniu mam apetyt nie do opanowania !!! tak naprawdę od porodu nie miałam jeszcze takiego momentu, żebym czuła, że więcej nie dam rady zjeść ... raczej czułam, że więcej nie wypada :eek:

juhuuuuu jest watek nanananaaaaa !!!! jest watek o odchudzaniu :-D

no wiec tak my z mężolem od dziś DUKAMY :]
jak dla mnie jem wiecej niz przed dieta no ale w koncu calkiem bez tłuszczyku i pieczywa i pyraszków

powiem wam co mielismy w meńiiii tjudej :-p

śniadanie:
'sałatka' : serek wiejski+ puszka tuńczyka + 3 ogorki korniszony w kosteczke + 3 jajca na twardo w kosteczke + pieprz ziołowy .. bez soli ;) pyszotkaaaa ( to oczywiscie dzieliłam na pół z małżonem ) i ciepła herbatka

II śniadanie kefirek + jabłko (cóż jabłko to ja jedno dziennie poprostu zjeść musze)

obiad : pierś kuraka marynowana w musztardzie i ziołach - duszona + ogóry korniszony

podwieczorek : kefir żurawinowy ( do zwyklego kefiru dodalam mrożona żurawinę i zmixowałam - mniam mniam )

kolacja 1/2 makreli wędzonej ( mąż wszamał 1 i pół :szok: )

powiem Wam szczerze ze nie czułam głodu - za to niesamowite uczucie lekkości :-D

jutro na sniadanko planuje zrobic "sałatkę" z twarogu+paluchy krabowe+ogorasy korniszony + jajca
na obiad duszoną wątróbkę z cebulka a na kolacje ... jeszcze nie wiem ale pewno znów makrele bo uwielbiamy :-)

bon apetit i mam nadzieje ze pozbede sie paru kg tu i ówdzie :-D czego i Wam mocno mocno życze !!!

:-DU mnie najleprza dieta Nicole jak ktos chce uzycze?:-DKazda slikownia sie chowa.
Na powaznie to stosuje zasade jem wszystko ale po troche , po 18 satram sie juz nic nie jesc .Duzo pije .

a ja wiem,że przy każdej diecie najważniejsze jest picie wody w dużych ilościach. a ja po prostu nie cierpie niegazowanej wody. i co tu robić?:)

a ja wiem,że przy każdej diecie najważniejsze jest picie wody w dużych ilościach. a ja po prostu nie cierpie niegazowanej wody. i co tu robić?:)

przyzwyczaisz się po jakimś czasie ;)

ja też bym chciała dietkę ale choinka pozostaje mi poczekać aż wprowadzę jakiej jedzonko małemu i tylko mogę ograniczyć słodkie a u mnie z tym ciężko ...

Postaram się dziś zacząć Dukana mix Kaja 2 :tak::-D
Czyli modyfikacje plus :-D Oprócz nabialu i mięsa dopuszczam warzywa i owoce. To taki bonus z uwagi na karmienie :tak::tak:

Zobaczymy tylko co będzie popołudniu bo od rana to ja codziennie się odchudzam :-D

Moje straty i bóle po ciąży i porodzie:

- nacięte krocze,
- dziwny ból jak siadam - tak coś jakby na końcu kości ogonowej,
- bóle stawów - chyba po tej dodatkowej wadze w ciąży +18,
- drętwienie kciuka i dwóch środkowych palców u prawej ręki,
- nabieranie wody - cały czas mam wrażenie, że mój organizm jeszcze nabiera wody, bo trudno mi np. ukucnąć,
- pogorszenie cery na twarzy,
- rozstępy na piersiach + rzadka skóra na piersiach,
- powiększenie piersi (a pewnie sie już nie zmniejszą),
- dodatkowe kilogramy.

z dobrych rzeczy to fakt pojawienia sie Stasia na świcie ;-))

reklama
Moje straty i bóle po ciąży i porodzie:

- nacięte krocze,
- dziwny ból jak siadam - tak coś jakby na końcu kości ogonowej,
- bóle stawów - chyba po tej dodatkowej wadze w ciąży +18,
- drętwienie kciuka i dwóch środkowych palców u prawej ręki,
- nabieranie wody - cały czas mam wrażenie, że mój organizm jeszcze nabiera wody, bo trudno mi np. ukucnąć,
- pogorszenie cery na twarzy,
- rozstępy na piersiach + rzadka skóra na piersiach,
- powiększenie piersi (a pewnie sie już nie zmniejszą),
- dodatkowe kilogramy.

z dobrych rzeczy to fakt pojawienia sie Stasia na świcie ;-))

tylko pozazdrościć:-D:-D:-D

u mnie cera jest ohydna aż nie mogę się patrzeć na swoją facjatę ale mam nadzieję że ja k wyjdzie prawdziwe słoneczko to trochę się poprawi:sorry:

Do góry