reklama

Nasze imionkowe typy

reklama
Oczywiście teściowa dzwoniła: "zastanówcie się jeszcze nad Anną, bo to nieszczęśliwe imię". :laugh2: Ale i tak już postanowione.

a co w nim nieszczęśliwego:baffled:?
Wczoraj przejrzałam watek od początku ( na fali sentymentu za ciążą)- widzę, ze zmieniały sie typy imionkowe.
Ja od kilku lat wiedziałam , ze moje przyszłe dzieci będą miały na imię Nadia i Dominik.
Podoba mi sie Gaspar- odmiana Kacpra. Ale mam typowo polskie nazwisko, wiec brzmiało by to pretensjonalnie.Kacper nie może być- tak nazwaliśmy naszego psa 8 lat temu- jeszcze nie wiedziałam, ze zacznę to imię traktować jako ładne dla dziecka a nie tylko ładne dla duszka.

No właśnie, dlaczego Anna to nieszczęśliwe imie? Ja jestem Anna Maria i jestem szczęśliwa:tak:
Nad drugim imieniem dla Dominiki też długo myślałam, bo właśnie komponuje się dobrze z Anną, ale jak usłyszałam u teściowej: To na drugie dacie jej Anna!!!:baffled: Bo jej się podoba. I co z tego, mogła dać tak córce na pierwsze a nie na drugie.
Mi za to po jakiejś książce z dziciństwa utkwiły dwa imiona: Rita i Eleonora. M nie podobała się Rita, dlatego jest Dominika Eleonora:tak:

No właśnie też nie wiem, co jest nieszczęścliwego w imieniu Anna :-) Znam wiele Anek i wszystkie raczej są zadowolone z życia. Ale teściowa, jak to teściowa, zawsze musi coś kombinować :dry:

No właśnie, dlaczego Anna to nieszczęśliwe imie? Ja jestem Anna Maria i jestem szczęśliwa:tak:
Nad drugim imieniem dla Dominiki też długo myślałam, bo właśnie komponuje się dobrze z Anną, ale jak usłyszałam u teściowej: To na drugie dacie jej Anna!!!:baffled: Bo jej się podoba. I co z tego, mogła dać tak córce na pierwsze a nie na drugie.
Mi za to po jakiejś książce z dziciństwa utkwiły dwa imiona: Rita i Eleonora. M nie podobała się Rita, dlatego jest Dominika Eleonora:tak:

Moja mała Ritka dostała tak na imie własnie przez tatusia. Zaraz po urodzeniu się naszej pierworodnej Zuzy, stwierdził ze jak bedziemy mieć jeszcze córeczkę to bedzie Rita no i jest. A z chłopakiem od zawsze miał byc być Filip i jest.

Drugie imię już dopisane :-) Ależ formalności w tym usc. Żeby dokonać jakiejkolwiek zmiany, muszą być oboje rodzice i muszą podpisać papierek w obecności kierownika urzędu. Masakra jakaś, spędziłam tam przez te wszystkie formalności prawie 2 godziny :angry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry