reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze kochane 9 miesięcy, czyli ciążowy kogel mogel :-)

U mnie zachcianek brak:-)
Odrzuciło mnie za to od słodyczy, co akurat jest bardzo na plus;-)
9.00 -na śniadanko bułka z masłem i marmoladą babci, świeży sok pomarańczowy i herbatka.
12.30 - obiad - mogę wszystko:-) dziś była pomidorówka i knedle ze śliwkami
ok. 16.00 po południowej 2h dżemce coś słodkiego (ale dosłownie 1 krówka albo pół twixa w gorzkiej czekoladzie) i pić, pić, pić!!
18.30 kolacja - kanapeczki, jajecznica, parówki - wg dnia;-)
Potem już tylko woda, soczek i ewentualnie jakiś owoc.

reklama
u mnie brzuch juz wystaje, przytylam od poczatku staran o dzidzie 4 kg :-( ale od poczatku ciazy 2, juz duzo osob zauwazylo ze przytylam, zawsze bylam okragla, ale teraz to masakra, biust mega, brzuch wystaje, nie wygladam na 3 miesiac ale na otyla kobiete raczej :zawstydzona/y: szkoda gadac, ide w sobote juz na jakies zakupy bo nie wiem co na siebie wlozyc powoli :eek:

ja chce zdrowe dziecko :-) synek byl by do pary, ale z drugiej strony 2 coreczki tez bylo by slodko, zwlaszcza ze Krynia jest cudowna
mnie jest szczerze wszystko jedno, (maz chce syna ale jego chcenie akurat nic juz teraz nie zmieni)

w ciazy z corka nic nie smarowalam brzucha i nie mialam zadnych rozstepow, teraz tez nie bede, chyba ze oliwka bo mam Krysi, a zadko uzywamy

cera mi sie wlasnie bardzo poprawila wiec sie ciesze chociaz z tego

Ja już jestem tez 3 kilo do przodu, chociaz u mnie to wszystko w brzuch chyba poszło bo wyskoczył jak szalony. Tylko u mnie apetyt związany jest też z tym, że odkąd jestem w ciąży, rzuciłam papierosy i kawę i muszę to zastąpić czymś innym... ;-) A poza tym jak nie zjem czegoś malutkiego choćby jak poczuję lekki głód to óźniej robi się masakra i mdłości takie, że już nic nie wcisnę w siebie. Błędne koło normalnie... Ja w pierwszej ciąży przytyłam 36 kg, a teraz mam jakieś 40 do tyłu, więc wiem, że da się zrzucić i się nie martwię za bardzo. Wolę też, żeby było widać , że to brzuszek ciążowy niż z przejedzenia ;-)

a ja kolejne kilogramy do tyłu .... no i lekarz powiedział ze jak tak bedzie dalej to możeby być kiepsko... jednak mąż juz mnie pilnuje i tylko am am am , ale to dla smerfusia więc nie ma ze boli:-)

Jestem w 7t.c.
To moja pierwsza ciąża, więc nie mam porównania.
Wzrost: 171cm.
Waga przed ciążą: 57,5kg rano, wieczorem +1kg
Aktualnie: waga bez zmian:-)
Nie wiem ile przytyję, ale zamierzam się odżywiać racjonalnie i zdrowo, a po porodzie duuuuuuuużo ćwiczyć i pływać, by już w lipcu bez stresu wyjść na plażę:-)

reklama
cześć , mam to samo co Ty. pęcherzyk 15mm bez widocznego zarodka , ost.mies. 21.07 a ewentualny termin 27.04.2010. dzisiejsze usg nic ciekawego nie pokazało , następne za tydzień. To czekanie mnie dobija. Pozdrawiam i powodzenia.

Do góry