Czesc dziewczyny!!!Jesli chodzi o kwas foliowy to ja biore 400 mikrogramow, czyli 0,4mg(folik popularny).
Zupelnie nie wiem jak mam policzyc w koncu termin porodu i tak na prawde to czekam na wizyte we wtorek. A dlaczego nie wiem?Boz ost mies wynika ze mam miec 22kwietnia, ale to nie prawda, bo moj cykl trwa od 35 do 45 dni. Jak bylam w szpitalu dwa tyg temu na usg, to mi pani powiedzila, ze napewno nie jest to ciaz tak dojrzala, jak ja myslalam, co wynikalo z obliczen z ost miesiaczki, tylko ze jest to ciaza 5,5tygodniowa. wynika ze dzis jest to ciaza7tyg, ale nie spytalam sie-bo bylam w kompletnym szoku, jak ona to lizcy?wg wielkosci plodu, czy jak?tak wiec mam doliczyc te dwa tygodnie czy nie?no sama nie wiem, jak bede nastepnym razem to musz sie dopytac juz dokladniej.szczegolnie o termin porodu. no i no wlasnie ja nie wiem co mam pytac, zwsze jak juz jestem twarz w twarz z lekarzem to zapominam wszytko,a teraz tez nie wiem ,c o mam sie spytac, w ogole to czuje ze mi nerwy puszczaja, i caly dziec rycze nie wiadomo czego!!!wszystko mnie wkurza!