reklama

Nasze maleństwa u lekarza

Mój Julek miał przepuklinę pępkową ale nic z tym nie robiliśmy, kazali mi tylko dużo go kłaść na brzuchu... przeszło :)
Nie pamiętam dokładnie ale chyba Aylin miała taki problem ona przyklejała swojemu maleństwu plasterek:tak:

nie ja :) ktos inny miał...

u nas tego problemu na razie nie ma - chodz młoda na brzuszku nie lubi lezec.

reklama
ja byłam dziś u lekarza i moja Pani doktor powiedziala że kupka powinna być raz na dwa dni i będziemy szukać przyczyny dlacego mała ma takie zaparcia do tego mało przybrała na widze bo tylko 0,5 kg co prawda ja zawsze tez byłam kruszynka i mąż też wiec zobaczymy. Do tego jeszcze małą zesypało a ja nie mam pojęcia od czego

W sumie po teraz dopiero przeszło...

Gosia też ma. Już jesteśmy po pierwszym plastrowaniu. Po 11 dniach plaster zdjęty skóra odpoczywa. 23. następną wizyta u chirurga. Pewnie będzie następny bo pepek jeszcze wystaje.
Munka podpowiadała,.zeby dużo na brzuszku leżała. Generalnie ma ćwiczyć mięśnie brzucha.
Higiena jest upierdliwa tylko bo to posrac łatwo;-) No i kąpiel odpada bo się łatwo pod wodą odklei więc było przemywanie na przewijaku :-(

My już też po wizycie u chirurga, nakleił jej plasterek na tydzień, 27 sierpnia idziemy jeszcze raz. Nie wiem czy to coś daje, bo różne opinie czytałam na ten temat ale zobaczymy

my tez po szczepieniu mala niestety dalej slabo przybiera wazy tylko 4500 kg ale nie wyglada jakby nie dojadała wyniki tez z moczu ok wiec doktorka powiedziala ze jeszcze 2 tyg karmimy pirsia a jak za 2 tyg nie przybieze cos wiecej to wprowadzimy mieszanke ech sama nie wiem czemu tak mało przybiera

pierwsze szczepienie 5w1 za nami :-) następne za 2 miechy

było trochę płaczu w trakcie i po szczepieniu, no i marudzenie wieczorem , noc spokojna , brak temperatury :-)

wiktor waży 5310g i mierzy 58 cm :-) po spadkach wagi rośnie chłopisko jak na drożdżach :-)

december -widzę ,że nasze maluchy o bardzo podobnych wymiarach :-)

My bylismy na usg stawów biodrowych. Gracjanek poza tym, że obsikał leżankę to był mega grzeczny. Gadał do wieszaka na ręcziki papierowe. Pan doktor powiedział,że z bioderkami jest wszystko w porządku. Pokazał mi jak go nosić ( tak profilaktycznie). Przy okazji mi dziecko wycałował i poprzytulał.

Monika to może dlatego mój dr od usg tylko boki pampersa odpial ;-);-);-)
Fajnie, że wszystko ok:-):-)

Powiedz jak kazał Ci nosić? Mój polecał tak na biodrze, zeby szeroko nogi były.

Gosia już waży 5100 i podobno przybiera ładnie. 2 tyg temu ważyła 4600. Co fo długości to nie udaje im się zmierzyć. Twierdzą, że jeszcze ma przykurcze i nic na siłę. Tak na krzywą nogę to 57 ale na stowe ma więcej tylko muszę sama ja zmierzyć najwyraźniej.

reklama
Przed chwilą byliśmy na pogotowiu z Zośką. Jak zwykle robiła kupę co dwa dni (a na mleku rossmanowskim nawet rzadziej) tak dzisiaj z samego rana wielki kloc i później kilka kupek w ciągu dnia. Do tego bardzo dziwne, bo grudkowate ze śluzem. I ma stan podgorączkowy. Babka zbadała ją i stwierdziła, że na jej oko to nie jest wirusowe tylko pokarmowe. Ale powiedziała, że pediatrą nie jest. Kazała dużo pić i dać probiotyk.
Jak do rana nie będzie lepiej to pójdę do naszej lekarki...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry