Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Hej dziewczynki. wczoraj byłam u ortopedy i diagnoza- biodra fizjologicznie niedojrzałe, grupa II a- zalecenie- 18 godzin a dobe w poduszce Frejki!!!zuza miała dysplazje lewego biodra i tez nosiła to ustrojstwo ale tylko w nocy (tak mi zalecał na początku, potem twierdził, że mówił też o noszeniu w ciagu dnia). a w dzień szeroko pieluchowałam- wszytko sie ustabilizowało po jakiś 3-4 miesiacach. Miałam nadzieje, że Marysie to ominie ale nie...tylko tak sie zastanawiam na ile to jest poważne na ile on tak asekuracyjnie zalecił- w badaniu ortopedycznym wsio ok, tylko USg coś tam nie tak pokazuje. Generalnie nie zamierzam jej w upały w to ubierać bo sumienia nie mam. myśle, ze a 12-13 godzinach sie skończy. czytalam, ze lezenie na brzuchu też jest dobrą profilaktyką. macie jakieś doświadczenia?
płakał strasznie, dobrze że był z nami m. bo to on jego trzymał, ja bym nie dała rady :-) mlody wazy już 6 300 i ma 66 cm - dodam że urodził się wielki - 4400 i 60 cm.
biudulekMarcel jak nie robił kilka dni to najpierw masowałam, przykładałam ciepłą pieluszkę, a jak nie działało to wtedy czopek glicerynowy.Gosikkk, bedzie dobrze! Michałek moze byc troche pobudzony albo tak jak mój Piotrus - senny bardzo. Do przetrwania
Dziewczyny, co stosujecie, jesli maluchy nie robią kupki przez kilka dni? Czopki jakieś? Coś innego?
i jeszcze często Julka kładę na sobie w pozycji półleżącej (ja w tej pozycji oczywiście) polubił w ten sposób leżenie na brzuszku
Wcześniej płacz był po minucie
teraz wytrzyma i 20.pieluchować szeroko, tzn. za pomocą tetrówek czy masz jakiś sprzęt ortopedyczny? a co do asymetrii- trzyma głowę na jedną stronę tylko? moja Zuza też tak miała i robiłam tak:hej, moj milan ma krzywe bioderka:/ ... musimy sie pieluchowac cały czas szeroko bardzo szeroko i ma bardzo dużą asymetrię główki, minimum 6 godzin na dobe musi lerzec na brzuchu ... tyle ze on po minucie juz siny z krzyku i nie wiem jak ja to zrobie , kazał tez kupic jakąś specjalną czapkę ortopedyczną na wyprostowanie główki ale to podobno kosmiczne kwoty więc daruję sobie... :/