reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nasze Obawy

A ja o swoich obawach już pisałam w "Chłopczyk czy dziewczynka",ale powtórzę się tutaj, może któraś z was ma podobny problem...
Byłam parę dni temu u lekarza, na USG widzieliśmy naszego synka:-) Wyglądało na to, że wszystko jest ok, fikał sobie wiercipięta, rośnie ładnie itd. Widać było bijące serduszko i w trakcie badania nagle to serduszko parę razy zabiło wolniej, a potem znów wróciło do normy. Lekarz powiedział, że możliwe, że mały przycisnął pępowinę rączką albo nóżką i stąd to zwolnienie, że to się zdarza...
Ale na wszelki wypadek dostałam telefon do jakiejś pani dr specjalistki, mam zadzwonić i umówić się na wizytę, na echo serca. No i
co? No i się martwię oczywiście...:sick:
Te obawy są straszne, nie chcę się zamartwiać na zapas, ale gdzieś tam to tkwi i nie daje spokoju:sick:

reklama
Dziękuję bardzo z kciuki :-)
Umówiłam się z panią kardiolog na piątek na echo serca i ocenę układu krążenia, a więc już w piątek wszystko będzie jasne, mam nadzieję... niech już będzie ten piątek!

Isiu, nie martw się zanadto i nie czytaj zbyt wiele na ten temat bo będziesz mieć syndrom studenta medycyny (dla niewtajemniczonych: przebywa symptomy wszystkich chorób o jakich się uczy :-D).
Trzymam kciuki za badanie. Jesteś w idealnym momencie ciąży na zrobienie badań serduszka dzidzi - w końcu po to wymyślono połówkowe.

Jolu,
cieszę się że wspomniałaś o tej wypchniętej kulce w jednym miejscu brzuszka. Ile ja sie zamartwiałam jak mi się tak zdarzyło. Myślałam że to jakiś dziwny skurcz fragmentu macicy i obżarłam sie jak głupia no-spy. Dobrze że forte nie miałam :szok:
Jak to dobrze że jesteście :zawstydzona/y: :tak: :-)

Czuję się coraz gorzej, tak strasznie mnie boli ta nerka. Teraz ból promieniuje mi na całe plecy. Kurcze boję się, że to jakaś kamica nerkowa, ale z drugiej strony to chyba nie możliwe skoro nie boli mnie przy sikaniu :confused:. Dobrze, że Maleństwo się rusza bo mam pewność, że z nim jest wszystko ok.
Ledwo się ruszam, ale jutro już na pewno idę do lekarza. Uffff ale mi źle :-(

reklama
I co Blanes byłaś u lekarza z nerką? Co powiedział? mam nadzieję że ból minął;-) .
Ja od paru dni kontroluje sobie ciśnienie i zawsze mam około 108-110 na 50-55 i puls 80, wydaje mi sie że jest za niskie, nie wiem jakie są normy dla kobiet w ciąży, może powinnam zgłosić się do lekarza:-( .

Do góry