Bardzo dziękuję za te linki! Nie słyszałam wcześniej o tych wózkach, wyglądają podobnie do baby joggera. Muszę podzwonić do sklepów, czy można je gdzieś obejrzeć na żywo, no i przymierzyć dzieciarnię;-) jeszcze nie wiem, co zrobię, ale muszę podjąć jakąś decyzję, bo ta nasza gondola to jeszcze max. miesiąc da radę, albo i nie :-/
Ogólnie to mogę ten wózek polecić, jest naprawdę lekki i nie taki duży w porównaniu do innych podwójnych (znajomy, który ma bliźnięta też bardzo sobie go chwalił), mnie się też bardzo spodobał wizualnie. Szybko się go składa i rozkłada. No i może być pojedynczym wózkiem. Ale, gdybym miała jeszcze raz kupować, to nie wiem, czy bym się zdecydowała.
Nie przewidziałam, że gondolka szybko będzie za mała. Mnie skusił opis pompowanych kół - owszem, tylne są pompowane, ale przednie są nietypowe, bo "pompowane na stałe" i swoją twardością przypominają koła piankowe. Amortyzacja słaba. Podjeżdżanie pod krawężniki kiedy starszak siedzi z przodu wymaga naprawdę dużo siły (i najlepiej słusznego wzrostu;-) ) Poza tym, kiedy używa się opcji gondola + siedzisko dla starszaka to tak naprawdę siedziska nie da rady się odchylić do pozycji choćby półleżącej, bo brakuje miejsca na nóżki. Jeśli Twój starszak jest z tych większych dzieci, to możliwe, że w tym siedzisku też szybko będzie mu ciasno (zwłaszcza na "szerokość") - nasza starsza córa jest raczej drobna, i niewysoka (ma w tej chwili rok i siedem miesięcy) ale w zimowym ubranku ledwo się mieści w tym siedzonku.
Warto na pewno zobaczyć na żywo przed zakupem (ja też kupiłam nówkę, ale przez internet, wcześniej widziałam tylko na ulicy) i co ważniejsze, przymierzyć starsze dziecko:-)