reklama
To nie mój przepis tylko kradziony. Ale ciasto mega mega pyszne i przesłodkie!
Link do: 3 Bit - Przepis
Link do: 3 Bit - Przepis
stonka84
Aktywna w BB
Też takie robie jest bardzo bardzo dobre jeśli ktoś lubi bardzo słodkie ciasta :-)
neilaaa
Fanka BB :)
Ja polecam blog Link do: Qchenne-Inspiracje! Jak schudnąć bez jojo. Jak leczyć się dietą. można znaleźć wiele fajnych przepisów, poza tym uwielbiam Link do: Kwestia Smaku | Wyjątkowo na co dzień!.
Któraś z Was pisała o blogu Moje Wypieki i powiem szczerze że uwielbiałam ten blog, nadal z niego czasami korzystam ale wkurzają mnie przepisy ze składnikami które jedynie można dostać za granicą, poza tym są bardzo drogie. Wiele ciast które robiłam wychodziły bardzoooooo słodkie a wieczny krem z mascarpone już mi się znudził, ale na pewno jeszcze powrócę na ten blog.
Któraś z Was pisała o blogu Moje Wypieki i powiem szczerze że uwielbiałam ten blog, nadal z niego czasami korzystam ale wkurzają mnie przepisy ze składnikami które jedynie można dostać za granicą, poza tym są bardzo drogie. Wiele ciast które robiłam wychodziły bardzoooooo słodkie a wieczny krem z mascarpone już mi się znudził, ale na pewno jeszcze powrócę na ten blog.
neilaaa
Fanka BB :)
Jeszcze bardzo polecam Wam blender kubełkowy a raczej "butelkowy" do koktajli Mix & Go Russel Hobbs jest BOSKI !!!!! szczególnie że niedługo zaczyna się sezon na świeże owoce
Tutaj można przeczytać o nim recenzję
http://www.gruszkazfartuszka.pl/recenzja-blendera-mix-go-oraz-koktajl-z-brzoskwini-zielonej-herbaty/
Tutaj można przeczytać o nim recenzję
http://www.gruszkazfartuszka.pl/recenzja-blendera-mix-go-oraz-koktajl-z-brzoskwini-zielonej-herbaty/
M
MartaDiabłaWarta
Gość
@neilaaa ja pisalam o mojewypieki.com
Ja robię tak, że jak mi ciasto za pierwszym razem jest za słodkie to zmieniam przepis i daje wg swojego gustu. Składniki w wiekszosci mam lub stosuje zamienniki. Pomyślałam, że jest wsrod nas kilka dziewczyn z uk i może im się przydac taka inspiracja na święta
ps.probowalas od niej jesiennej szarlotki? moja rodzina(7osob) na 1 posiedzenie zjada cale ciasto.
zgadzam się z Tobą kwestia smaku to bardzo dobra strona.
Ja robię tak, że jak mi ciasto za pierwszym razem jest za słodkie to zmieniam przepis i daje wg swojego gustu. Składniki w wiekszosci mam lub stosuje zamienniki. Pomyślałam, że jest wsrod nas kilka dziewczyn z uk i może im się przydac taka inspiracja na święta
ps.probowalas od niej jesiennej szarlotki? moja rodzina(7osob) na 1 posiedzenie zjada cale ciasto.
zgadzam się z Tobą kwestia smaku to bardzo dobra strona.
Wesoła Kobietka
Fanka BB :)
Patka też lubię to ciasto, ale tylko dwa razy dotąd robiłam. Z krowka to wszystkie słodkie. Ja najczesciej zagladam na kotlet.tv, ale na kwestia smaku również.
luckychoice
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 9 Luty 2016
- Postów
- 466
Po wytrawne dania też sięgam do Kwestii Smaku Czasem zaglądam też na przepisy Magdy Gessler.
W kwestii wypieków, już zresztą o tym pisałam kiedyś, mam swoją jedną mistrzynię właśnie Panią Dorotkę z mojewypieki.com
Neilaaa, Marta, dla mnie większość tych przepisów jest przesłodzonych, zawsze w ciemno odejmuję 1/3 cukru, często też czytam wszystkie komentarze pod przepisem, żeby sprawdzić jak ludzie oceniają poziom słodkości. A już zwłaszcza jak są to przepisy inspirowane Nigellą, wtedy to 1/2 słodyczy odejmuję Poza kwestią ilości cukru, która jest bardzo indywidualna i na szczęście stopniowalna, nie mam zastrzeżeń do jej przepisów, zawsze wszystko wychodzi i to od najprostszych ciasteczek po wielowarstwowe torty Tych niektórych produktów trzeba się czasem naszukać, ale zwykle inwestuję w nie, jak wystarczają na kilka razy.
W kwestii wypieków, już zresztą o tym pisałam kiedyś, mam swoją jedną mistrzynię właśnie Panią Dorotkę z mojewypieki.com
Neilaaa, Marta, dla mnie większość tych przepisów jest przesłodzonych, zawsze w ciemno odejmuję 1/3 cukru, często też czytam wszystkie komentarze pod przepisem, żeby sprawdzić jak ludzie oceniają poziom słodkości. A już zwłaszcza jak są to przepisy inspirowane Nigellą, wtedy to 1/2 słodyczy odejmuję Poza kwestią ilości cukru, która jest bardzo indywidualna i na szczęście stopniowalna, nie mam zastrzeżeń do jej przepisów, zawsze wszystko wychodzi i to od najprostszych ciasteczek po wielowarstwowe torty Tych niektórych produktów trzeba się czasem naszukać, ale zwykle inwestuję w nie, jak wystarczają na kilka razy.
reklama
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 1 tys
- Wyświetleń
- 50 tys
- Odpowiedzi
- 4
- Wyświetleń
- 197
- Odpowiedzi
- 5
- Wyświetleń
- 720
Podziel się: