NASZE PRZEPISY
SPIS TREŚCI:
- Parówki,nieparówkowe (niekoniecznie dla ciężarnych); strona 1
- Tuńczyk z makaronem; strona 1
- Zapiekanka z makaronu; strona 1
- Bigos a'la Tajenka; strona 1
- Zupa botwinkowa; strona 1
- Muffinki z owocami; strona 1
- Ciasto czekoladowe doskonałe; strona 1
- Makaron z serem i szpinakiem, strona 2
- Najprostszy torcik; strona 2
- Ciastka ryżowe; strona 3
- Bananowy kurczak po arabsku; strona 3
- Wieprzowina słodko-kwaśna; strona 3
- Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo miodowym; strona 3
- Cevap Cici - serbskie kiełbaski z mięsa mielonego; strona 3
- Morszczuk (lub dorsz) pod pierzynką; strona 3
- Racuszki z jabłkami; strona 4
- Kurczak z pesto; strona 4
- Makaron ze świeżymi pomidorami, mozzarellą i oliwkami; strona 4
- Torcik waflowy; strona 4
- Placek chałowowo - czekoladowy z bezami; strona 4
- Makaron ze szpinakiem i serem feta; strona 4
- Szybka sałatka z makaronu pieprzowego; strona 5
- "Duet" sałata do mięska z grilla; strona 5
- Racuchy z dynią; strona 5
- Zupa z dyni; strona 5
- Krokiety ziemniaczane; strona 5
- Szarlotka sypana; strona 5
- Chlebek bananowy; strona 6
- Chatka Baby Jagi; strona 6
- Ciasto ze śliwkami; strona 7
- Tęczowy serniczek na zimno; strona 7
- Kluski leniwe; strona 8
- Ptasie mleczko; strona 8
- Makaron po wietnamsku; strona 8
- Sałatka Męża naszej Freiya ;-) ; strona 8
- Ciasto zebra; strona 8
- Makaronowy obiadek w 10 minut; strona 9
- Pierniczki - ciasteczka Bożonarodzeniowe (3 przepisy); strona 9
- Czekoladowe brownies; strona 9
- Ciastka drożdżowe z marmoladą; strona 9
- Keks orzechowy; strona 9
- Placek z ptasim mleczkiem; strona 9
- Ryż po arabsku; strona 10
- Ryż z kurczakiem; strona 10
- Popapraniec; strona 10
- Puszysty sernik na zimno; strona 10
- Placuszki z piersi kurczaka; strona 10
- Sernik czekoladowy z mascarpone; strona 10
- Ekspresowe ciastka francuskie; strona 10
- Bawarskie pieczarki na grill; strona 11
- Kotlety z młodej kapusty i kaszy manny; strona 12,
- Kapusta na słodko; strona 13,
- Ziemniaczane krokieciki z pikantnym farszem; strona 13,
- Karkówka z piekarnika; strona 13,
- Poniedziałkowy placek z rabarbarem; strona 14,
- Spaghetti carbonara; strona 14,
- Rafaello; strona 14,
- Papryka faszerowana ryżem; strona 15,
- Curry z kalafiorem i cieciorką; strona 16,
- Paszteciki z wędzoną rybą; strona 16,
- Tagiatelle z tuńczykiem; strona 16,
- Sos boloński do spaghetti; strona 16,
- Filety drobiowe z serem; strona 16,
- Mięso mielone z sosem bolognese w cieście francuskim; strona 16,
- Leczo z cukinii; strona 17,
- Meksykańskie naleśniki; strona 17,
- Panna cotta light; strona 18,
- Sałatka kalafiorowa; strona 18,
- Dip z awokado; strona 18,
- Salsa z pomidorów; strona 18,
- Sałatka z polędwicą wieprzową; strona 18,
- Ziemniaki po chłopsku; strona 18,
- Serek do smarowania chlebka; strona 19,
- Kotlety z kalafiora; strona 20,
- Ciasteczka maślane; strona 20,
- Ziemniaki faszerowane kuskusem; strona 20,
- Pieczarki faszerowane mięsem; strona 20,
- Sernik z serków kanapkowych; strona 20,
- Kotlety fasolowo-mięsne z sosem pomidorowym; strona 21,
- Jesienne naleśniki; strona 26,
- Warzywne trio z makaronem i bułką tartą; strona 26,
- Caipirinha; strona 26,
- Naleśniki; strona 26,
- Szuba ukraińska; strona 27,
- Ukraińska sałatka winegret; strona 27,
- Zapiekane piersi kurczaka; strona 27,
- Sos tatarski po mojemu; strona 27,
- 3Bit; strona 27,
- Pychotka - Placek pański; strona 27,
- Zupa cebulowa; strona 28,
- Pikantne paszteciki na szybko; strona 28,
- Szybkie ciastko z brzoskwinią; strona 28,
- Zapiekanka z brokułami i papryką; strona 29,
- Kapusta z grzybami; strona 29,
- Kapuśniaczki; strona 30,
- Spaghetti z sosem tuńczykowo-ananasowym; strona 30,
- Skrzyżowanie pierogów z krokietem i lasagne; strona 30,
- Przepyszne kokosanki; strona 31,
- Naleśniki po bolońsku; strona 31,
- Żeberka na 3 sposoby; strona 31,
- Ciasto nutelkowe z wiśniami; strona 31,
- Makaron z grzybami i pomidorami; strona 32,
- Krem maślany; strona 32,
- Krem tortowy; strona 32,
- Ciasto na pizzę; strona 32,
- Sałatka z makaronem z zupek chińskich; strona 32,
- Roladka makowo-marcepanowa; strona 33,
- Sałatka z makaronem; strona 35,
- Ślimaczki a'la pizza; strona 36,
- Makowe ślimaczki; strona 36,
- Sałatka grzybowa; strona 36,
- Sałatka pieczarkowa z szynką; strona 36,
- Sałatka ziemniaczana; strona 36,
- Ryba w cebuli; strona 36,
- Kulebiak z kapustą i grzybami; strona 37,
- Śledzie po kaszubsku; strona 38,
- Sałatka z serem; strona 38,
- Ciasto wiśniowe; strona 38,
- Malinowe ciasto lodowe "pink stuff"; strona 38.
*******************************************************************************
Temat dla prawdziwych łasuchów ;-) wiadomo,że nie każda z Nas jest mistrzynią kuchni,ale gdy nie ma się czasu,bądź chęci sterczenia przy garach można skorzystać z któregoś z przepisów

Parówki,nieparówkowe (niekoniecznie dla ciężarnych)
1kg parówek drobiowych (w biedronce za 5,99)
2-4 duże cebule (w biedronce pakowane po 1kg 1,79)
2 duże twarde jabłka (około 2 złotych)
szklanka piwa (około 3 złote)
szklanka bulionu (w marketach na wagę około 20 groszy szt.)
2 łyżki oleju (5 złotych litr w biedronce)
łyżeczka majeranku (1,50zł paczka)
odrobina chilli (2 zł paczka)
pieprz (1 zł)
Parówki kroimy w plasterki około 1 cm. Podsmażam na rozgrzanym oleju z każdej strony,tak by się zarumieniły.Parówki wyciągam z garnka i na pozostały tłuszcz wrzucam cebulke pokrojoną w szerokie paski. Czekam,aż się zeszkli i wrzucam do tego parówki i jabłka pokrojone w plasterki,ale koniecznie ze skórką (bez gniazd nasiennych).Smażę tak około 2 minut . Po tym czasie wlewamy piwo i bulion. Przykrywamy garnek i dusimy na małym ogniu około 10 minut.Podajemy z pieczywem czosnkowym i dla małżonów ze szklaneczką piwa

Ostatnio edytowane przez moderatora: