reklama

Nasze przepisy ;-)

Kochana, feta jest na tyle słona, że nic więcej nie trzeba. No chyba, że w UK macie jakąś inną ;)
W piekarniku nigdy nie piekłam, ale nie widzę powodu, dla którego miałoby się nie udać. Jak pieczarki się skurczą, powinny być już ok. Ale zawsze możesz jedną dziubnąć w trakcie ;)
Tak, serkiem do góry :)

reklama
Ja wypróbowałam te pieczary ostatnio na grilu w sobotę i wszystkim smakowało. Tym sposobem dołączą do stałego repertuaru grilowego :) Następnym razem posypię większą ilością czosnku, bo teraz tylko tak delikatnie sypnęłam.

Mla, maxwell wyszly! Czy takie jak z grilla to trudno ocenic bo nie mam porownania ale sie skurczyly I byly smaczne. Idealnie pasowaly do rybki, nastepnym razem sprobuje z kozim serem bo ten sie nie roztopil tak jak myslalam, ta feta nie byla nawet Na tyle miekka zeby ja rozsmarowac i niektore pieczarki popekaly. Ale przepis rowniez to moich ulubionych wrzucam ;)

Kotlety z młodej kapusty i kaszy manny (8 średnich sztuk)
w sosie koperkowym

Kot.jpg

* 40 dag mielonego mięsa
* 1/2 niewielkiej główki młodej kapusty
* 1/2 szklanki kaszy manny
* 2 jajka
* kilka łyżek bułki tartej
* 2 łyżki mąki
* 1/2 kostki rosołowej
* pęczek koperku
* sól, pieprz

Kapustę drobno poszatkować, posolić i po kilku minutach ugniatać odciskając sok. Dodać mięso, kaszę mannę, jajka, 2-3 łyżki bułki tartej, posolić, dodać pieprz i wyrobić masę na kotlety. Panierować w bułce tartej wymieszanej pół na pół z mąką. Kotlety usmażyć, a później zalać na patelni 1 i 1/2 szklanki wrzątku i wrzucić kostkę rosołową. Dusić 30 minut obracając w tym czasie raz kotlety. Na koniec wyciągnąć kotlety, ubrać trochę płynu, wymieszać go z 2 łyżkami mąki i posiekanym koperkiem, a następnie wlać na patelnię i gotować jeszcze 2 minutki. Kotlety włożyć do sosiku i gotowe :)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry