reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze przepisy ;-)

reklama
Bawarskie pieczarki na grill

2z3qnbn.jpg

* 20 średnich pieczarek

* 1 opak sera feta (ok. 275 g)
* pieprz, czosnek granulowany, bazylia (najlepiej świeża, ale może być suszona)

Pieczarki umyć i usunąć im nóżki ;p
Fetę pokroić na 20 kostek i do każdej pieczarki włożyć jedną, wyrównując łyżeczką.

p2.jpg
2qn3z85.jpg

Wierzch posypać pieprzem, czosnkiem granulowanym i bazylią. Grillować aż pieczarki staną się wiotkie. Można próbować w trakcie grillowania czy już, ale wtedy do stołu może nic nie dotrzeć ;)

Przepis przywiozłam z Bawarii, ale od Słowaka, który wcześniej długo mieszkał w Kanadzie i ma żonę Polkę. Trudno więc ustalić ostatecznie "narodowość" pieczarek, ale bardzo polecam! :)

Mła- my spróbujemy następnym razem :-)
Milva- mój M na tym cieście robił krokiety mięsne bo miał zamrożony farsz na pierogi a że ciasta sie zostało to zrobił również te ciasteczka tylko żółtkiem nie smarował i też dobre wyszły :tak:

reklama
Mla kochanie powiedz mi czy mam szanse zrobic te pieczarki w piekarniku? Nie mam grila a chcialam dzis do rybki zrobic bo znalazlam odtluszczona fete :-D rozumiem tez ze sererm do gory piec tak? A nie sa malo slone?

Do góry