reklama
Milva
Zbójkowa mama;)
Izi, ostatnio kupiłam z Lidlu, ale są w kazdym supermarkecie w lodówkach-tam gdzie jogurty, masło itp, musisz poszukać. Na pewno są w Biedronce, Kauflandzie.
Milva
Zbójkowa mama;)
ciasto na około owocu, ale jak owoc posmarujesz , to tez się nic nie stanie;-)
Bawarskie pieczarki na grill
* 20 średnich pieczarek
* 1 opak sera feta (ok. 275 g)
* pieprz, czosnek granulowany, bazylia (najlepiej świeża, ale może być suszona)
Pieczarki umyć i usunąć im nóżki ;p
Fetę pokroić na 20 kostek i do każdej pieczarki włożyć jedną, wyrównując łyżeczką.
Wierzch posypać pieprzem, czosnkiem granulowanym i bazylią. Grillować aż pieczarki staną się wiotkie. Można próbować w trakcie grillowania czy już, ale wtedy do stołu może nic nie dotrzeć
Przepis przywiozłam z Bawarii, ale od Słowaka, który wcześniej długo mieszkał w Kanadzie i ma żonę Polkę. Trudno więc ustalić ostatecznie "narodowość" pieczarek, ale bardzo polecam!

* 20 średnich pieczarek
* 1 opak sera feta (ok. 275 g)
* pieprz, czosnek granulowany, bazylia (najlepiej świeża, ale może być suszona)
Pieczarki umyć i usunąć im nóżki ;p
Fetę pokroić na 20 kostek i do każdej pieczarki włożyć jedną, wyrównując łyżeczką.

Wierzch posypać pieprzem, czosnkiem granulowanym i bazylią. Grillować aż pieczarki staną się wiotkie. Można próbować w trakcie grillowania czy już, ale wtedy do stołu może nic nie dotrzeć
Przepis przywiozłam z Bawarii, ale od Słowaka, który wcześniej długo mieszkał w Kanadzie i ma żonę Polkę. Trudno więc ustalić ostatecznie "narodowość" pieczarek, ale bardzo polecam!
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Mła- brzmi wysmienicie uwielbiam pieczarki i fete
moze spróbuje na fazie przemiennnej tylko z odtłuszczona feta

mamaOskarka
Fanka BB :)
Ja dzisiaj mam okazję ich spróbować :-)
kota-behemota
Q & H team
Mła, ja też dziś grilluję, więc chętnie wypróbuję te pieczareczki 
Mła- my spróbujemy następnym razem :-)
Milva- mój M na tym cieście robił krokiety mięsne bo miał zamrożony farsz na pierogi a że ciasta sie zostało to zrobił również te ciasteczka tylko żółtkiem nie smarował i też dobre wyszły
Milva- mój M na tym cieście robił krokiety mięsne bo miał zamrożony farsz na pierogi a że ciasta sie zostało to zrobił również te ciasteczka tylko żółtkiem nie smarował i też dobre wyszły

reklama
lysa_d
Fanka BB :)
Mla kochanie powiedz mi czy mam szanse zrobic te pieczarki w piekarniku? Nie mam grila a chcialam dzis do rybki zrobic bo znalazlam odtluszczona fete
rozumiem tez ze sererm do gory piec tak? A nie sa malo slone?