reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasze przepisy :)

Zrobilam dzis fajny szybki obiad :) pochwale się. Pierś z kurczaka 2 polowki, kazda polowka na 3 czesci w miare równe. Natrzec w oliwie z solą pieprzem oregano i szczypta ostrej papryki. Później każdy kawalek zawinąć w szynke parmenska lub włoska sorrano czy jakos tak. I obsmazyc na oliwie ok 5 min zmieniajac strony. Pozniej dodac pomidory z puszki z odrobiną soli pieprzu i ostrej papryki jak sie lubi. I dusic ok 6 min. Pozniej wkroic kulke mozzareli az do roztopienia. Na koniec dodac świeża bazylie. Podalam z ryzem ale mysle ze makaron tez bylby ok lub kasza. Pycha!

reklama
Sylka brzmi pysznie ale ja staram sie nie smazyc jedzenia :( ale jak rodzice na obiedzie beda to im to zaserwuje :D ona super ze smakowal :D my tez go lubimy :D

Salatka - ogorek sorowy , pomidory ,brokoly gotowane, ser feta sos czosnkowy migdaly prazone do posybki. Wszystko ukladane warstwami . Lubimy tez brokolu z serem weta i sosem czosnkowym pycha. Pomidorki z mocarela i sosem bazyliowym. Pomidory oproszone startym zoltym serem polane sosem czosnkowym. Czosnkowo heh :D gyros wszyscy znaja, grecka tez pycha na grila, salatka z tunczykiem - tunczys kukurydza ryz .
Ogorek ,kiszony, por przekladane ketchupem majonezem warstwy . Sylka myslalam ze wiecej mam pomyslow w glowie ale nic teraz nie moge sobie przypomniec .

dzięki Finke :) ja mam teraz wstret do czosnku ale gosciom coś muszę zaserwować nie tylko pod siebie ;)
Też mam mega pustkę w glowie, liste zakupów mi ciężko zrobic, pisałyście cos wczesniej o czytaniu książek. Kocham książki i myslalam ze w ciazy nadrobie zaległosci bo tyle wolnego a ja moge tylko jakąs tępą prase czytac bo na niczym się skupić nie mogę.
Eh to ciążowe bezmózgowie ;)

reklama
Ja mam tez brak koncentracji jak jadę do sklepu to sobie pochodzę i jak listy nie napisze to koniec co do grila to ja uwielbiam ryby ale sałatki robię jakieś lekkie jaks mieszanka sałat i ostry sosik lubie tez sos z chrzanem ale to do ryb go wole ja jeszcze grila nie odpalam jakoś nie jestem fascynatem ale wcześniej jak miesznaliśmy to mieliśmy sąsiadów co każdy obiad robili na grillu codziennie zadymiony cały ogród fuj myślą. Ze ich roznióse oszczędzali na prądzie w domu

Do góry