reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasze Przygotowania!!!

sorga oba lozeczka mozna przeksztalcic w lozeczko dla starszego dziecka czyli zdjac oba boki lub tylko jeden i zrobic mini sofe, plus jeden bok mozna opuszczac ok 15cm zeby latwiej bylo bejbi z lozeczka wyciagnac. tylko wkurza mnie to ze wszystkie lozeczka maja takie same wymiary i materace tez ale kazdy materac jest o ok5 cm za luzny i musze koc wkladac zeby sie nie ruszal. z trym ze ja mam tylko przescieradlo na materacu a oni tu pewnie przewiduja ze kilka warstw sie polozy plus koldre wiec bedzie pasowac. moze sprobuje wiecej warst z juniorem :)
a tapety tak tak ohyda jak tam jest kilka warst - przygotuj sie ze najpierw pedzelek w ruch i woda, full wody tak jak mowi Kot. no i skrobanie.... Tobie radze sie nie brac bo ciezkie zajecie w naszym stanie!

reklama
Sorga nic się nie przejmuj z każdym dniem jesteście bliżej ślicznego pokoiku.

P.S. U mnie też stoi prasowalnica. I wieszakosuszarka :-D

hmm spojrzalam na te ciuszki na allegro i cena 20.00 za te wszystkie komplety nie jest wygorowana. mamy ktore macie miec dziewczynki spojrzcie radze!!! natomiast co do koszuli to nie wiem bo to jak bielizna wiec uzywanej bym raczej nie kupila.... nawet krotko :(

Dziewczyny a ja zastanawiam się nad kupnem monitora oddachu i specjalnej poduszki klina dla niemowląt. Jak myślicie? Kupić czy będzie to kolejny przedmiot, który będzie leżał z boku?

Monitor mam (z nianią). Podusi nie kupuje. Dziecko powinno spać na płaskim. W razie czego zawsze można cos podłożyć POD materac.

Efilo a nie bylo by problemem jakbys pokazala jaki masz monitor
bo ja sie zastanawiam nad wyborem monitora
a co do kosmetykow hippa to ma probke oliwki-rewelacja
i idąc w Wasze slady kupie dla niuni hippa

Ależ skądże - żadnym :-D

Monitor Angelcare TUTAJ stronka oficjalna

A tu zdjątko:
094989e19380ef5b5da4f8e9bdd1a863.jpg

Są dwa modele: 300 (bez niani) i 301 (z nianią).
Koszt ok. 350 pierwszy 500 drugi.

Mogę zachwalić z czystym sumieniem na podstawie pozytywnych opinii moich znajomych. Choć przyznaję że mój pierwszy wybór był na podstawie opinii forumowych.

reklama
najprościej rzecz ujmując: taka jak mikrofonu i głośniczka :tak:

słyszysz co się dzieje u niuni - przydatne zwłaszcza na większe odległości (np. różnica kondygnacji albo połączenie głosowe pomiędzy pomieszczeniami 'domowymi' a werandą). Ja mam malutkie mieszkanko, ale za to wyjeżdżam w góry do domku letniskowego. Wielokrotnie widziałam te nianie w akcji jak do nas przyjeżdżali znajomi z maluchami. Rodzice spokojnie mogli 'balować' bo było slychać że u dzieciątka wszystko ok.

Do góry