reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Agaforever ja taki album zrobiłam mojemu synkowi i polecam wam wszystkim. Oglada go z wielkim przejęciem zwłaszcza teraz kiedy opowiadam mu co dzieje się u mnie w brzuszku. Są tam oprócz testów i zdjeć USG pierwsze włoski, uschnięta pępowinka, przemycona ze szpitala obrączka z rączki i mój ulubiony temat odciski małych stupek umoczonych w soku z buraczka. polecam ;D

reklama
Aniusorha ja przeprowadzałam się po raz pierwszy do Torunia,potem po 3 latach do Krakowa - tam urodziłam córcir mieszkaliśmy tam 2 lata - rodzice są z północy Polski a więć sama musiałąm sobie ze wszystkim radzić..przepraszam mąż bardzo mi pomagał i przez pierwsze 2 tygodnie była u mnie mama i pomagała nam przy Maleństwie, a teraz od 2 lat mieszkam w Elblągu - do rodziców mam 140 km a do teściów 120km a więc jesteśmy zdani na siebie i wiesz co juz się do tego przyzwyczaiłam. Na pewno sobie poradzicie.

Dziewczyny - pytanie z innej beczki - jak u was jest ze śluzem? Ja mam go dużo (zawsze miałam) ale na początku ciąży był biały, ostatnio zrobił się żółtawy - raz bardziej, raz mniej... nie wiem czy powinnam się niepokoić, żadnych innych dolegliwości nie mam. Gina nie pytałam bo jak u niego byłam to był jeszcze biały...Co wy o tym myslicie?

Ja gdzies kiedys czytalam ,ze moze byc bialy zoltawy lub nawet lekko szary i to normalne ale na wszelki wypadek spytaj sie gina jak bedziesz nastepnym razem.

dziewczyny, nie wiem czy juz ktos sie pytal, ale tak sie zastanawiam czy w ciazy mozna na solarium chodzic?
bo na dworze zimno i paskudnie i miloby bylo opalic troszke brzuszek w ciepelku :D

Agatatje- z tego co wiem solarium w ciaży jest niewskazane, jak i nadmierne opalanie-przebywanie na słoncu.

nadmiar slonca mi nie grozi hehe
ale z tym solarium to buuuuu :( bo w Belgii w ogole slonca nie ma i trudno zime wytrzymac.

Och, ja bym sie chętnie pogrzała... Czy wiecie, do którego miesiąca ciąży można bezpiecznie latać? Bo wiem, że jakiś limit jest. Nawet same linie lotnicze nie wpuszczają na pokład... tylko właśnie nie wiem od kiedy. Wiecie może?

to zalezy od linii lotniczych(kazde maja swoje przepisy na ten temat), a wynika stad, ze one nie chca miec problemu w razie gdyby cos sie zaczelo dziac podczas lotu, boja sie odpowiedzialnosci. Raczej malo ma to wspolnego z przeciwwskazaniami natury medycznej...no moze poza tym, ze rzeczywiscie nie byloby fajnie zaczac rodzic w samolocie ;)

reklama
Cześć dziewczyny,
długo mnie nie było, z pracy nie mogę pisać bo mam sajgon a wieczorem juz nie miałam siły.
Ja tez juz myślałam co z dzidzia jak wrócę do pracy.
Myślę ze po urlopie macierzyńskim wezmę jeszcze cały zaległy urlop z tego roku i przyszłego..
i będziemy kombinować, żeby znaleźć jakaś polecona opiekunkę, na pewno taka co juz swoje dzieci odchowała:)))))
zęby miała doświadczenie...ale sama nie wiem..może sie okaże ze zostanę z dzieckiem do 1 urodzin w domu.
To trudna decyzja....A rodzicow tez mam daleko i tesciow tez...

Ja tez mama dużo białego śluzu, czytalam ze to normalne
A o solarium tez słyszałam ze jest niewskazane.

Do góry