reklama
Agles i pediatra ci powiedział że to przez to że mleko mało wartościowe?
Bo ja się naczytałam o tym ze mleko jest zawsze wartościowe tylko co najwyżej dziecko nieefektywnie ssie i dlatego się nie najada i po prostu sie zastanawiam jak to naprawdę jest...a chociaż trochę mu jeszcze dajesz piersi?
Bo ja się naczytałam o tym ze mleko jest zawsze wartościowe tylko co najwyżej dziecko nieefektywnie ssie i dlatego się nie najada i po prostu sie zastanawiam jak to naprawdę jest...a chociaż trochę mu jeszcze dajesz piersi?
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Kurcze, dziwne rady daje ten twój pediatra w poradni laktacyjnej twierdza, że mleko nie może być małowartościowe, specjalnie pytałam, tylko moze być własnie tak jak pisze Basia, ze dziecko małoefektywnie ssie. Może tylko dokarmiaj a nie rezygnuj zupełnie z karmienia piersią, spróbój sprawdzić orientacyjnie ile wyciaga z piersi jak opuscisz jedno karmienie, to sciagnij. Ja bardzo lubie karmić Wojtka piersią, chyba bardzo trudno mi będzie sie z tym rozstać

sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
A tak z innej beczki to znacie może jakiś fajny przepis na ciacho, bo uroczysty weekend nam się zapowiada Wojtek ma czteromiesięcznice a ja urodziny he he będzie sie działo. Coś musze przygotować a jakos nie mam pomysłu...;-)
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
To dawaj Sumka ;-) pisz moze jeszcze ktoś skorzysta
reklama
sumka
Mama czerwcowa'06 Mama na cały etat :)
2 serki mascarpone
250 ml śmietany kremówki
8 łyżek cukru pudru
żółtko
cukier waniliowy
To wszystko razem miksujemy i wychodzi nam pyszny krem
2 paczki biszkoptów paluszków
3 łyżki rumu (ja daję zapach rumowy lub migdałowy
1/2 litra mocnego naparu z kawy
W wystudzonym naparze moczymy bardzo krótko biszkopty (trzeba wyczuć moment) i układamy jeden przy drugim (ja robię w tortownicy)
na biszkopty krem na krem przesiane kakao i znowu krem i biszkoptyi na wierzch krem. Przed samym podaniem posypujemy kakao żeby nie przesiąknęło
A tak wygladała wersja chrzcinowa:
250 ml śmietany kremówki
8 łyżek cukru pudru
żółtko
cukier waniliowy
To wszystko razem miksujemy i wychodzi nam pyszny krem
2 paczki biszkoptów paluszków
3 łyżki rumu (ja daję zapach rumowy lub migdałowy
1/2 litra mocnego naparu z kawy
W wystudzonym naparze moczymy bardzo krótko biszkopty (trzeba wyczuć moment) i układamy jeden przy drugim (ja robię w tortownicy)
na biszkopty krem na krem przesiane kakao i znowu krem i biszkoptyi na wierzch krem. Przed samym podaniem posypujemy kakao żeby nie przesiąknęło
A tak wygladała wersja chrzcinowa:
Podziel się: