reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Fredka 1000 to kosztuje jak się szczepi od noworodka teraz masz do podania już tylko 2 dawki każda po 300,- a jak dziecko skończy 2 latka to już wystarczy 1 dawka. A meningokoki są po 150,-

reklama
dzięki Sumko. właśnie doczytałam się tego w internecie. Stawki dla 2latków wcale nie są takie duże. No więc Ola bój się....:-) nowe szczepienia przed tobą!!!!!

Już ze sto razy miałam to napisać, ale mi ciągle z głowy wypadało. Być może dla Was to oczywiste, ale dla mnie nie było, więc się dzielę.
Po ostatniej naszej wizycie u pani ortopedy, powiedziała nam, żeby zwracać uwagę na to, jak Wojtek siada - nóżki powinny być z kolankami na zewnątrz, powiedzmy tak jak do siadu "po turecku". Podobno w tym wieku dzieci kombinują z siadaniem i na przykład siadają na nagach, a na dłuższą metę może to powodować krzywicę nóżek tzw. "X", a związane jest to z niedojrzałością stawów kolanowych.
Tak na wszelki wypadek :-)

To prawda bo sama o tym wiem bo Magda czasem siada że nogi wywija do tyłu na kształt litery w i zawsze ją pilnuję żeby siadała po turecku. A powiem Wam że dziecko szybko łapie te złe nawyki i potem ciężko jest tego oduczyć

A moj kurcze lubi tak siadac i mnie sie zdawalo, ze to nawet praktyczne bo nogi w zabawie nie przeszkadzaja a tu prosze lepiej nie:-( Mamoot dzieki, ze o tym napisalas. Teraz bede pilnowac, zeby raczej po turecku siadal.

reklama
No to tym bardziej dobrze, że o tym napisałam. Możecie popytać swoich lekarzy, zobaczymy co powiedzą. Choć zawsze się chyba mówiło, że najlepej siadać po turecku z prostymi plecami, nie?

Do góry