reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

ale sie uśmiałam, skąd ja to znam....mój mąż tez czyta na kibelku i tez motoryzacyjne :) :) :) :)
To może też mu sie ta książka spodoba :laugh: :laugh:
A ta książkę znam, jak moja kuzynka była w ciąży to ja miała i sobie czytałyśmy.
Musze sobie kupić :) :)

reklama
To moze ja tez skorzystam z dobtych rad. Na razie nie myslalam o kupnie ksiazek na temat ciazy ale moze to dobry pomysl szczegolnie, ze to dobry chwyt na doinformowanie meza. Moj jest inzynierem-komputerowcem wiec nasza toalete wypelniaja pisma poswiecone elektronice. A ze rwz lubi tam poczytywac wiec moze metoda sie sprawdzi bo na surfowanie w celu zdobycia informacji nie bardzo moze sobie pozwolic a milo by bylo gdyby mial na temat ciazy nieco wieksza wiedze :)
A tak ogolnie to widze,ze u mnie to wogole 'na abarot' bo wczoraj przed snem temperatura mi spadla do 36,3 i czulam sie podle jakby ktos ze mnie powietrze sposcil. Caly dzien podsypialam gdzie sie dalo a wieczorem o 11 zmoglo mnie w fotelu. Czulam sie tak jak w pierwszych dniach ciazy. Dzis troche lepiej, temperaturka wzrosla i glowa nie doskwiera a z tym mam tez dosc czesto problemy. Za to zadnych zwiazanych z jedzeniem - wszystko mi smakuje i nie wiem zupelnie jak wygladaja mdlosci.
ANIASORSHA kto jest autorem tej ksiazki o ktorej piszesz?

mnie dziewczęta od 3 dni kręgosłup pobolewa:(..i teraz jakoś tak..i dołem brzusio..takie dziwne uczucie..jakby@miała przyjsc..ale to nie ból..takie niemiłe uczucie..i to tez od 3 dni..Pewnie w srodku sie rozrastam już:)..stąd też ból krzyża..bo gin znajomej powiedział,z e na nerwy coś moze juz uciska...moze..

Witam,

Książkę, o której piszę napisali Arlene Eisenberg, Heidi E. Murkoff, Sandee E. Hathaway B.S.N.
Kosztuje ona około 50 zł, ale na aukcjach internetowych można ją łatwo znaleźć nawet za 1/4 tej ceny.

Poradźcie, dziweczyny, co pomaga na ból głowy? Ja juz się chyba wykończę... Codziennie budzę się już bólem i z przerwami męczę się cały dzień... Leki odpadają, elektropresura odpada, aromaterapia też podobno nie wskazana... Już zaczynam powoli wariować...

Aniasorha - ja dostałam pozwolenie od lekarza na Paracetamol - przeciwbólowy , awięc nie ma co cierpieć bo jak Ty się źle czujesz to i Maluszkowi jest żle...a więc pędź do apteki i kupuj...buziaczki :)

czesc dziewczyny
tak czasami do was tu zerkam bo mam taki sentyment..
jestem lipcowa mamusia i strasznie wam zazdroszcze tego stanu i tego ze jestescie w ciazy
osobiscie przez te upaly mialam dosc ciazy pod koniec,ale teraz gdy juz sie dzidzie ma przy sobie to milo sie wspomina ten okres...

Aniu na bol glowy wez Paracetamol,jest bezpieczny dla kobiet w ciazy
ja rowniez go uzywalam,poniewaz jak wczesniej nigdy mnie glowa nie bolala tak w ciazy dostawalam takich atakow,ze bez leku sie nie obylo

jak macie jeszcze jakies pytanko to pytajcie

i dbajcie o siebie!! pierwszy trymestr jest najwazniejszy,starajcie sie jesc bogate w witaminy posilki :-*

Dziękuję bardzo za informację!! Jak tylko skończę pracę - pędzę do apteki! Już miałam chwile załamania przez te bóle...

Trzymajcie sie cieplutko!!

Trzymajcie kciuki dziewczyny bo dzisiaj ide do gina po raz pierwszy ::) Boje sie okropnie co mi powie czy wszystko jest O.K.
Jak myslicie w 3 tygodniu lekarz moze juz stwierdzic ciaze prawda?

Aneczko ja byłam pierwszy raz na początku 5 tygodnia i widać było na USG tylko takie malutkie nasionko, więc myślę, że za dużo nie zobaczysz. Ale słyszałam, że w 3 tygodniu widać ciałko żółte i po wyglądzie macicy można stwierdzić, czy to już :)

Trzymaj się cieplutko i myśl pozytywnie. A jak wrócisz, to opowiedz wszystko! :) :) :)

reklama
Juz wrocilam od lekarza.Na te moje bole kazala brac duphaston 2 razy dziennie.Poza tym mowi , ze to 5 tydzien ::) ja nie wiem jak ja liczylam albo jak ona liczy ::) ostatnia miesiaczke mialam 2 pazdziernika.To 5 tydzien ??? ???

Do góry