reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Tygodnie ciąży liczy sie od I dnia ostatniej miesiączki:)))))
Ja tez byłam pierwszy raz tak w 4-5 tygodniu i moja dzidzia była taka maluśka na ekranie USG.

A ja byłam dzisiaj u mojego internisty i powiedział żeby przez tydzień została w domu.
Kazał mi pic dużo herbatek malinowych i czosnek do wszytkiego. A i inhalacje z rumianku albo soli
A do płukania gardla - szalwia.
I dbać o siebie:))))
Mówił ze Rutinoscorbin tez można brać..a ja myślałami ze nie...slyszałyscie cos na ten temat??

reklama
Aniu76 to kuruj sie skarbie.ja termin USG mam dopiero na 30-go jak ja wytrzymam tyle dni?? ::) :) mam nadzieje , ze juz koniec z bolami brzucha bedzie po tym duphastonie.

Aniu Rutinoskorbin to w sumie wit.C,ale chyba jeszcze z czyms.....?
no ja jak zachorowalam w pierwszym trymestrze na gardelko to nie moglam nic brac,nic do ssania,zadnego syropu,zakaz totalny bo jak uslyszalam ''wszedzie jest chemia''
ale z tym rutinoskorbinem nie wiem.... ::)

Dzieki AneczkoK - kuruje sie:)))
Pije herbatki malinowe no i mleko z czosnkiem i miodem
Lilka...tak wlasnie myslalam i na wszelki wypadek nie bede brac zadnych tabletek, tylko naturalne witaminki:warzywa i owoce:)))
Oj dzisiaj cos mam apetyt:)))

Hej dzieczyny! Dawno mnie nie było bo nie dam rady dojść do kompa. Nudności okropne. Cały wolny czas spędzam leżąc na płasko, bo rzuca mnie nawet kiedy podniosę głowę. Wczoraj w nocy wymiotowałam 3 razy i do rana nie mogłam zasnąć tak mnie nudziło. To już 2 tydzień takiego samopoczucia. I z dnia na dzień jest coraz gorzej. Anajgorzej jest wieczorami. :(

Nemezis ja mialam okropne nudnosci przez pierwsze 4 miesiace (przytylam tylko 0,5kg)
na mdlosci dobrze jest jesc krakersy.....mi nic innego nie pomagalo
nie mijaly nudnosci ale bylo znacznie lepiej ;)
wyproboj

Jaks ie niema apetytu to nie pomoze nic:(:( niestety mnie do teraz meczy (ale znacznie mniej niz wczesniej) i nadal nic nie pomaga:( to poprostu trzeba przejsc...

Nemezis, ja miałam tak przez ok 3 tyg, teraz mdłości są ale znacznie mniej, najczęściej jak jestem głodna lub zmęczona, więc muszę coś zjeść albo iść spać. Także miej nadzieję że może tobie tez przejdzie szybciej niż w czwartym miesiącu :) , tego życzę...

reklama
Ja mdlosci maialm najwieksze przez pierwszy tydzien jak sie dowiedzialam o ciazy i tydzien wczesniej.Teraz jest lepiej ,rano mnie troche mdli i pozniej w ciagu dnia tez pare razy ale jest to do wytrzymania.Brzuch mnie juz tak nie boli jak biore ten duphaston wiec mam nadzieje ,ze bedzie juz dobrze.Jutro ide zrobic badania krwi i takie tam a w srode ide po zwolnionko ;D
Aniu76jak tam Twoje zdrowko?
Nemezis trzymaj sie moze niedlugo ci to troche minie ;)

Do góry