reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Mnie mdli od dwóch tygodni caly czas i nie są to poranne tylko wieczorne mdlości. Dopada mnie tak około 12 i trzyma do końca dnia i nie pomaga nic no chyba że taka kwaśna mandarynka. To moja druga ciąża ale w pierwszej nawet mnie raz nie zemdliło tym bardziej jest to dla mnie okropne. :( :mad:. Jak tak czytam że mogą trwać do 4 miesiąca to przechodzą mi ciarki.

reklama
Nemezis..skadś to znam..ale u mnie ciaza poki co przebiega podobnie jak u Baśki ..mdli wówczas, gdy jestem głodna, badz zmeczona...ale apetytu nietety nie mam..i wogóle bym nic nie jadła..bo prawie nic mi nie smakuje:(cały czas szarpie na wymioty..:(..wczoraj jak wracałam z pracy-..to był koszmar..droga dłużyla mi sie..W samochodzie juz dławiłam sie..-Okropności..tak ciągnęło..-zjadłam pierogi z truskawkami ..połozyłam się spać i do rana..jakoś zleciało..
Ja juz też tego mam dosć. Chciałabym sie cieszyć z bycia w ciazy, ale niestety...to co przechodze..brrr..Oby to szybko minęło.., bo jak pisze Lilith- tak pewnie jest-, ze trzeba to po prostu przejść i nie ma wyjścia:(

Nemezis, trzymaj sie, może niedługo przejdzie:))))
AneczkoK, dzięki, wydaje mi sie ze dzisiaj lepiej, wczoraj byłam u laryngologa i kazał mi wkraplać krople do nosa,
bo mam wszystko pozatykane i źle oddychalam i uszy mnie bolały...Mam nadzieje ze minie wkrótce.
A Ty jak tam???

dokladnie Rusalko!!!
Ale jak pisze LILKA czasem trzeba sie zmusic bo z glodu jest bardziej niedobrze!

Hej dziewczyny! Dziś trochę lepszy dzień tzn. mogę się wyprostować. U mnie mdłości zaczynają się rano i stopniowo nasilają.. Ok 22 muszę iść spać bo już wytrzymać się nie da tak mnie rzuca. A właśnie dziś wieczorem mam wizytę u dentystki. I to chodzi o 8mkę. Nie wiem co zrobię, ale obawiam się że może się skończyć za przeproszeniem obrzyganiem mojej ulubionej pani dr :(

O matko Nemezis to trzymaj sie u tego dentysty ::) ;) Chociaz nie wyobrazam sobie robienia 8-mki przy nudnosciach.
Ja mam sie dosc dobrze tylko mi sie dzis troche slabo zrobilo w autobusie ::) jutro ide do gina po zwolnienie i zaczynam wielki wypoczynek ;D

Nemezis ja bym sie zastanowiła z dentystą... Moja koleżanka kończyła stomatologię i powiedziała mi, że jeśli nie ma jakichś silnych bólów zębów lub stanów zapalnych, to nie powinno sie nic robic z zębami w I i III trymestrze. Nota bene ja robiłam test ciążowy właśnie dlatego, że po południu wybierałam się do mojego dentysty, a zaczynałam podejrzewać, że mogę być w ciązy. Tak, że drugą osoba po moim mężu, która dowiedziała się o powiększeniu rodziny był dentysta :) Zadzwoniłam do niego i powiedziałam mu o ciązy, na co on potwierdził, że jeśli mnie nic nie boli, to mam sie do niego zgłosić dopiero w II trymestrze, bo w I i III nie jest wskazana dłubać cokolwiek w zębach. Tak więc to informacja raczej potwierdzona...

Moja 8ka (też 8ka :) ) musi poczekać jeszcze miesiąc :)

Pozdrawiam

reklama
ja zeby wyleczylam w II trymestrze,ale jak w zyciu bywa w III musialam pojsc bo zab nawalil...
ja sie boje dentysty jak diabel swieconej wiec zawsze biore znieczulenie
i przed zadzwonilam do mojej doktorki i ona mi powiedziala ze moge ze spokojem wziasc znieczulenie bo nic dziecku nie zaszkodze :)

tagze zdania podzielone jak widze
ale najwaznijsze to nieszkodzic w I trymestrze ;)

Do góry