reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
niestety chyba poczta stwierdza że to spam, ale wchodźcie z tego adresu co wam podałam. Jak się zalogujecie to w waszej głównej zakładce z boku będą BabyFit Points. Jak tam klikniecie to przeczytacie jak zdobywać te punkty które są potem zamieniane na kasę i ofiarowywane organizacji zwalczającej z wcześniactwo (jeśli tak to można ująć). Pozdrawiam!

Agusia moje w 9tym tyg miało 2,03 cm i było ok. Różne publikacje mogą podawac też długośc całkowitą maluszka a lekarz mierzy długość od lędźwi - od pupki do głowki. Zresztą jak naczytałam się gazet o ciąży i porównałam to co tam piszą z podręcznikiem rozwoju dziecka - mam taki dokładny porządny to się za głowę złapałam...Są takie błędy że nie warto się tym zupełnie przejmować jesli lekarz mówi że ok.
Na tej stronie : http://www.noworodek.pl/modules.php?name=USG można sobie wpisać wymiary z usg i podaje ten interpretator który to tydzień. Przy czym uwzględnia tez odchylenie standardowe - w końcu maluszki sie pomiędzy sobą różnia...

Najlepiej idż do lekarza, bo jak zatoki są zawalone a nie zwykły katar to już nie jest zabawnie. Ja osobiście Ci nic nie doradze bo w ciąży jeszcze nie miałam kataru i nic na to nie musiałam brać więc po prostu nie wiem

reklama
leć do lekarza bo na zatoki trzeba antybiotyk - penicyliny i cefalosporyny są bezpieczne w ciąży więc się nie martw!

Do góry