reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Filip zaczął się przewracać na bok po zabawki. Już umie po nie sięgnąć jak leżą na boczku. Wcześniej na boczek się przewracał tylko do cyca :-D

reklama
jak zwykle - jak ja mam czas to wszystkie gdzieś zginęły :-(. Dzisiaj mi Filip ładnie w dzień śpi. zasnął o 10, wstał po 12, zanął o 14 - zobaczymy o której wstanie. Chyba zaczyna sie normowac, bo coraz częściej w tych porach zasypia

A my już po spacerku. Zrobiłam zakupy większe niż chciałam bo kupiłam małemu czapeczkę i dwa kaftaniki :)
Mały bawi się na leżaczku ale coraz głośniej dopomina się żeby mama się nim zajęła.

Mrozik mały właściwie kataru już nie ma ale chyba i tak go skonsultuje po Nowym Roku z laryngologiem bo on właściwie od urodzenia ma zapchany nosek. Nie na zasadzie kataru ale słychać jakby był zapchany. To nie jest non stop ale właściwie nie ma dnia żebym w pewnym momencie tego nie słyszała.

My co prawda całe święta byliśmy u rodziny ale wigilia i pierwsze święto 5 minut drogi od domu i jak tylko mały już za bardzo był zmęczony to wróciliśmy do domku. A wczoraj u teściów był bardzo grzeczny. Przespał się w wózku i zbytnio nie marudził. Ale chyba to że miał porządny spacer też swoje zrobiło :)

mrozik ja tez od czasu do czasu zagladam:-Dale jutro wyjezdzamy na chrzciny malego i troche musze jeszcze popakowac rzeczy:sorry2:za pranie sie wzielam i ciagle cos:tak:teraz wrocilam z zakupow oczywiscie pare ciuszkow dla Karola kupilam:-)podobnie jak Madziara.
jutro czeka nas 300 km do pokonania a Karol nam nie chce spac w samochodzie ostatnio:szok:wezme wszystkie grajaco-spiewajace zabawki i bede go zagluszac:-Dw koncu przeciez zasnie bo nie wytrzyma tyle:no:
Brawa dla Filipka:tak:fajny bobasek bo fotki obejrzalam:-)

daaawno mnie nie było, nawet się nie zabieram za nadgonienie zaległości w czytani, bo nie dam rady, hehe
Wiktoria też się przewraca na bok po zabawki, już od jakiegoś czasu. Z brzuszka na plecki to już norma, trzeba na nia uwazac.
Wczoraj ząbki już jej nie dawały spokoju:-( i na spacerze kupiliśmy żel na dziąsełka. Posmarowałam i ...zasmakowało jej:tak:zaczęła mlaskać, patrzeć to na mnie, to na męża, jakby pytala co to takiego:confused::-D

A ja słyszałam że z tymi żelami na dziąsła to trzeba uważać bo smakuja ale niektóre próchnice moga powodowac... nie stosowałam rzadnego jeszcze bo u nas ząbków nie widać:sorry2:Chodziaż babcia jak widzi Piotrka slinienie to powtarza a to ida zeby a to ida zęby juz chyba milion razy to słyszałam:dry::-D

Edyta jeszcze miałaś siłe pisac o 4.00 nad ranem:-D czeakamy na fotki:tak:

Piotrek tez sie przewraca:-) na boku leży wygięty albo odrazu fika na brzuch

:-)Natalia :-)- Niech miłość Wasza, jak wino, nabiera z dniem każdym mocy i słodyczy.Spełnienia wszystkich marzeń - tych wielkich i tych mniejszych, a przede wszystkim tego abyście nigdy nie byli samotni!
Edyta,Przemo,Maciuś i Oleńka.
;-)
A ja dziękuję za kolejne życzonka wstawię choć jedną foteczke na inne musze jeszcze poczekać:-)Ps na tej fotce nie jestem z moim męzem tylko kuzynem tak dla sprostowania;-)

Edyta wyglądałaś prześlicznie:tak:
U nas znowu noc do tyłu:no:ja juz nie mam pojecia co jest:baffled:
Pięknie zasnął o 19:30 obudzil sie o 20 i do 21 płakał-nic nie pomagalo:-(potem obudził sie o 23 i do 1 płakał:no:potem sie budzil srednio co 1,5 godz i w koncu o 7 sie wyspal:baffled:to juz 3 tak paskudna noc:-(powoli przestaje mi brakowac sil i pomysłów:-(

Brawo Edyta - wygladalas bardzo ladnie:tak:
Kira wspolczuje:-(cos mu sie chyba poprzestawialo albo kolke ma bidulek:confused:
U nas nocki ok ale Karol cos za czesto kupe robi:baffled:i lekarka kazala zrobic usg brzucha:dry:chociaz twierdzi ze pewnie mu sie poprzestawialo i moze tak robic:baffled:z dziecmi nigdy nic nie wiadomo:wściekła/y:
za godzinke wyjezdzamy na jutrzejsze chrzciny Karolka trzymajcie kciuki zeby byl grzeczny:-Dsama jestem ciekawa jak zareaguje na 4 h w samochodzie:dry:jak byl mniejszy to zawsze przespal droge:-p

reklama
Kira - mnie lekarka kazała apap w kropelkach podawać, bo sie budził i mówiła ze pewnie go boli bo ząbki idą. tylko ilość kazała dać na polowe jego wagi.

Do góry